Найдорожча ягода в Україні: як виростити лохину самостійно в садку, щоб врожай вийшов рясним і смачним

Лохина — дорога і смачна ягода, яку вважають плодом довголіття. Як виростити морозостійку культуру на присадибній ділянці або в домашньому садочку — детальніше розповість "Один Факт".

Лохина — лісова ягода, яку останніми роками господарі вирощують на власних присадибних ділянках. Оскільки в природних умовах цей чагарник з ягодами росте без хімікатів, то й на домашній ділянці необхідно в якості добрив використовувати виключно органічні добрива.

Лохина дасть гарний врожай, якщо за нею гарно доглядати. Їй не потрібен ані чернозем, ані лісова земля або шишки. В господарстві і для продажу її вирощують з використанням біологічно активних речовин. Саме тому під час цвітіння навколо чагарників лохини скупчуються земляні джмелі та бджоли.

В який час краще саджати лохину?

Найкращий час для посадки лохини — це весна. Бажано, щоб пройшли вже всі заморозки. Посадити лохину, вирощену в контейнерах ϵмністю 30 або 40 літрів — можна в будь-яку погоду та пору року.

В травні саджати лохину теж можна, але в такому випадку її доведеться рясно поливати. За станом рослини потрібно постійно слідкувати. Навколо лохини не повинно бути багато дерев і великої тіні. Небажано висаджувати біля неї гірчицю.

Лохина любить пухкі ґрунти. Ані в чорноземі, ані в піщаному ґрунті вона рости гарно не буде. Цьому чагарнику важливо, щоб коріння добре дихало. Деякі городники висаджують лохину в перепрілу кору. Якщо чагарник висаджують посеред поля, то там роблять рів і засипають в нього лежану соснову кору.

Чим краще підживити чагарники лохини?

Чагарники лохини варто правильно підживлювати. Краще за все придбати для цього в спеціалізованих магазинах або ж садових центрах прості та доступні добрива. Органіку в якості добрива краще не використовувати. В складі добрива не повинен міститись хлор.

Як правильно обрізати лохину?

Лохину обовʼязково обрізають. Це необхідно для формування кущів. За нормальних умов вирощування, дотримування норм поливу гілки на чагарниках з лохиною виганяють завдовжки до 1 м.

Як виростити лохину в домашніх умовах
Як виростити лохину в домашніх умовах

До настання осені з одного кореня виросте дуже багато приросту. З нього варто залишити лише 10-12 гілочок. Інші ж просто вирізають. Такі дії збільшать врожаї ягід лохини.

Нові статті

Схожі статті

“Ніякі стосунки”: Олег Собчук розкрив правду про розрив із дружиною Марією Собчук після 20 років шлюбу

Олег Собчук, відомий український музикант і фронтмен гурту "СКАЙ", нещодавно вперше заговорив про своє завершення стосунків з колишньою дружиною Марією Собчук.

Каштани по-новому: 2 простих рецепти, які зроблять з вас шеф-кухаря! Страви, які нічого не коштують

Приготування каштанів – це простий і приємний процес, який відкриває безліч кулінарних можливостей. Цей делікатес стане чудовим доповненням до вашого столу.

Вона покинула заради нього кар’єру: що зруйнувало перший шлюб Юрія Горбунова зі старшою балериною Людмилою

Перша дружина Юрія Горбунова Людмила відповіла на запитання, що цікавило багатьох. Що важливіше: кар'єра чи кохання? Чому перший шлюб Юрія Горбунова закінчився після 20 років?

Хто такі квадробери: цей молодіжний тренд вже на вустах у Полякової, Білик та Клопотенка – найцікавіші факти

Квадробери – сучасний тренд, який щодня охоплює все більше та більше українських підлітків. Представники нової субкультури наряджаються в тварин і намагаються привернути до себе увагу суспільства.