Чим обробити полуницю під час цвітіння, щоб ягоди виросли солоденькими: ці методи перевірені на практиці

Полуниця виросте солоденькою, якщо під час цвітіння пагонів цю рослину правильно обробити. "Один Факт" розповість, які засоби використовують для обробки полуничних насаджень досвідчені городники.

Обробка насаджень полуниці під час цвітіння – важливий етап, який допоможе захистити рослину від шкідників та хвороб. Якщо ви хочете отримати гарний врожай солодкої, смачної і корисної ягоди — оберіть безпечні методи для обробки рослини.

Розчини з натуральним складом

Натуральні розчини для обробки пагонів квітучої полуниці роблять із інших рослин. Частіше за все для цього використовують часник, перегін або гіркий перець. Їхній аромат добре відлякуϵ різноманітних шкідників.

Чим обробити полуницю під час цвітіння: натуральні розчини
Чим обробити полуницю під час цвітіння: натуральні розчини

Досвідчені городники часто висаджують полуницю поряд із часником. Ця рослина із різким ароматом надійно захистить пагони полуниці від комах.

Наступного дня після обробки полуничних насаджень натуральним розчином, зробленим із рослин — можна додатково обробити й листя полуниці. Для цього готують розчин з води та меду у наступних пропорціях: в 1 літрі води розчиняють 1 чайну ложку меду. Готову рідину використовують для обробки.

Бордоська суміш

Бордоська суміш для обробки полуниці під час цвітіння готуϵться із сірки та вапна. З цих компонентів роблять суміш і нею обробляють плантації з полуницею.

Бордоська суміш ефективно протидіϵ деяким шкідникам та грибковим захворюванням, які можуть вражати полуницю.

Мульча

Під час цвітіння полуниці досвідчені городники вкривають ґрунт навколо її насаджень мульчою. Така робота не тільки збереже вологу в ґрунті, але й буде сприяти здоровому росту рослин.

Чим обробити полуницю під час цвітіння: мульчування
Чим обробити полуницю під час цвітіння: мульчування

Усі засоби, які використовуються для обробки полуниці — повинні бути безпечними як для навколишнього середовища, так і для людей, інших рослин і тварин.

Під час обробки квітучої полуниці варто дотримуватись інструкції і рекомендованого дозування.

Нові статті

Схожі статті

Як зараз виглядає знаменита акторка Ірма Вітовська: 49-річна кінозірка змінилася до невпізнання

Ірма Вітовська не лише талановита акторка, а й людина з добрим серцем, яка постійно допомагає українцям в складні часи: як змінилась зірка та як виглядає?

Не несіть ці садові квіти в дім! Це принесе 33 нещастя! Головний народний астролог-городник розкрив секрет

Народні прикмети – річ особлива. Багато хто з господинь вірить, що деякі квіти приносять в оселю нещастя. "Один Факт" розповість, які саме рослини не варто нести в дім — щоб не зіпсувати майбутнє.

“Старіє в зворотному напрямку”: 94-річна Ліна Костенко з макіяжем і манікюром носить фліску Columbia

Видатна поетеса Ліна Костенко продовжує надихати прихильників своєю елегантністю та прекрасним зовнішнім виглядом - стильна жінка у віці 94 роки.

Куди ділася 50-річна екс-дружина Кличка Наталія Єгорова: показує стрункі ніжки “Чорноброва красуня”

Наталія Єгорова – 50-річна модель, колишня дружина спортсмена Віталія Кличка. Де Наталія живе зараз і чи продовжує займатись модельним бізнесом? Редакція "Одного факту" розповість подробиці.