Коли краще поливати город, щоб розсада виросла пишною і врожай був розкішним – вранці чи ввечері

Багатьох дачників хвилюϵ питання: коли найкраще поливати рослини на ділянці — вранці або ввечері? Прочитайте цю статтю до кінця і дізнайтесь, яку відповідь на нього надали експерти.

Весна і літо — активний час для дачних справ. Городники займаються висадкою розсади і приділяють багато уваги догляду за нею. Один із найважливіших етапів вирощування городніх культур — це полив. І тут в багатьох дачників постаϵ питання: коли краще поливати город і наскільки часто це потрібно робити? “Один Факт” розібрався в цьому питанні детально.

Наскільки часто потрібно поливати город?

Частота поливу рослин на присадибній ділянці залежить від їх різновиду, а також погоди в тому чи іншому регіоні. Наприклад, якщо культурні рослини ростуть на піщаному ґрунті — то їх потрібно поливати частіше. Справа в тому, що пісок швидше втрачаϵ вологу. А ось чорноземи та глинисті землі поливають рідше, бо вони висихають довше.

Наскільки часто потрібно поливати город навесні та влітку
Наскільки часто потрібно поливати город навесні та влітку

В період спекотного літа город поливають частіше, ніж раз на день. Розсаду відразу після посадки у відкритий ґрунт поливають щодня до того моменту, поки вона повністю не вкорениться. В подальшому кількість поливів розсади повинна досягати двох разів на день. Така ж кількість поливів зберігаϵться і в тому випадку, якщо рослини вирощують в теплиці. Земля в теплицях висихаϵ швидше, аніж на відкритому повітрі.

Окреме питання стосуϵться того, як правильно поливати город після того, як пройшов рясний дощ. В такому випадку запланований полив взагалі можна пропустити. Якщо ж дощ був зовсім коротким, то краще рослини підживити вологою. Бо ґрунт після такого дощу промокаϵ лише зверху, а коріння рослин необхідну вологу не отримують.

Найкращий час для поливу городу

Найкращий час для поливу городу – ранок або вечір. Головна умова – робити це до того, як сонце здійметься високо або ж після того, як воно закотиться за обрій. Інакше при контакті з краплями води на стеблах та листях рослин сонячні промені можуть спричинити їхній опік.

Найкращий час для поливу городу
Найкращий час для поливу городу

Ще один момент стосуϵться занадто пізнього поливу. Вночі рослини на городі краще не поливати, бо ґрунт не просохне і через це культури можуть підхопити грибкові захворювання.

Якщо погода на вулиці спекотна — то краще поливати город ввечері. Якщо ж весна і літо прохолодні — то поливають рослини вранці.

Нові статті

Схожі статті

Була простачкою без дорогих брендів: як виглядала Оля Полякова до шлюбу з багатієм Вадимом Буряковським

Співачка Оля Полякова побралась законним шлюбом зі своїм чоловіком Вадимом Буряковським 11 вересня 2004 років. Подивіться, як виглядала артистка до того, як набути статусу дружини.

Одружився з ученицею, заради якої покинув родину: історія кохання Ади Роговцевої і Костянтина Степанкова

Перше кохання — особливе почуття, яке запамʼятовується надовго. Мало кому вдається створити щасливу родину із своїм першим коханням та зберегти його на усе життя. Акторці Аді Роговцевій це вдалося.

Її постійно порівнюють з Майклом Джексоном: як Ірина Білик “перекроїла” своє обличчя та змінила зовнішність

Українська співачка Ірина Білик прославилась не тільки завдяки своїй творчості. Свою роль в підвищенні її популярності зіграла… любов до пластичних операцій. Вони сильно змінили її зовнішність.

Що посадити у міжряддях картоплі, щоб врожай виріс великим: культури, які допоможуть картоплі розростися

Якщо ви мрієте про великі врожаї картоплі — варто знати не тільки строки посадки та правила внесення добрив. Ще один важливий момент стосується того, що посадити в міжряддях між картопляними кущами.