Місячний календар на червень 2024: сприятливі дні в першому місяці літа для посадки гороху та квасолі

Якщо ви запланували посів бобових культур на червень 2024 року — скористайтесь порадами Місячного календаря. Він підкаже сприятливі дні червня, коли на городі можна посадити горох чи квасолю.

В червні 2024 року в городників додаϵться клопоту на присадибній ділянці. Треба і за висадженою розсадою доглядати, і сіяти ті культури, які раніше ще не були висаджені у відкритий ґрунт. До таких, наприклад, належить квасоля та зелений горошок.

Якщо ви збираϵтесь сіяти горох та квасолю у відкритий ґрунт саме в червні 2024 року — обовʼязково зверніть увагу на поради Місячного календарю. Саме в ньому вказані найбільш сприятливі дати для посіву квасолі і горошку.

Коли в червні 2024 року сіяти горох у відкритий ґрунт?

Зелений горошок – корисний і смачний овоч, в якому багато вітамінів, мікроелементів та інших поживних речовин. Посіяти його у відкритий ґрунт можна в червні самостійно. Щоб врожай гороху виріс соковитим і рясним — важливо борати правильний день для посадки культури.

Коли краще саджати зелений горошок у відкритий ґрунт в червні 2024 року
Коли краще саджати зелений горошок у відкритий ґрунт в червні 2024 року

Зелений горошок — це однорічна культура. Він чудово проростаϵ та розвиваϵться навіть у прохолодному кліматі. Але фахівці радять висаджувати його у відкритий ґрунт після того, як земля нагрілася до температи +5 +10 °С. В залежності від регіону період, коли температура ґрунту сягаϵ таких позначок — припадаϵ на квітень або травень.

Але найкраще все ж посадити горох в червні. Найбільш сприятливі дні для цього: 1, 3, 4, 8, 9, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 23, 26 та 27 число.

Сприятливі дні в червні 2024 року для посадки квасолі та зеленого горошку у відкритий ґрунт
Сприятливі дні в червні 2024 року для посадки квасолі та зеленого горошку у відкритий ґрунт

Зелений горошок саджають на відстані 5-6 см один від одного. Між рядками треба витримувати відстань у 15-20 см. Кожне зернятко заглиблюють в ґрунт на 3-5 см.

Сприятливі дні в червні 2024 року для посіву квасолі у відкритий грунт

Урахування фаз Місяця важливо і при посіві у відкритий ґрунт квасолі. Ця бобова культура дасть рясний врожай, якщо посіяти її в червні 1, 2, 3, 5 і 6 числа.

Сприятливі дні в червні для посіву квасолі у відкритий ґрунт
Сприятливі дні в червні для посіву квасолі у відкритий ґрунт

Перед висаджуванням зернятка квасолі фахівці радять замочити їх у розчині борної кислоти на 5 хвилин. Під час такого замочування зернятка добре набухнуть і будуть надійно захищені від атак шкідників та різних захворювань.

Нові статті

Схожі статті

“Я була залежна від нього”: 35-річна Ксенія Мішина розповіла, якими були її стосунки з першим чоловіком

Ксенія Мішина має сина Платона, якого народила від свого першого коханого, але стосунки були не тривалими та вони розійшлись. Що відомо про першого чоловіка акторки?

Був тричі одружений та має 7 дітей: Дмитро Гордон розповів, як познайомився з дружиною Олесею Бацман

Дмитро Гордон тричі був одружений та має 7 дітей від різних шлюбів, але незважаючи на це він знайшов ту саму Олесю Бацман, з якою понад 12 років разом - як познайомилось подружжя?

Дивна блузка, беретик і яскравий макіяж: Андрій Данилко показав, як змінювався образ Вєрки Сердючки з 90-тих

Вєрка Сердючка здобула шалену популярність завдяки своєму комічному образу, який одразу підкорив публіку, але що змінились з часів 90-тих років?

“Напевно, настав час”: Олена Віницька зізналась, що розлучалась з чоловіком аж на 2 роки і назвала причину

Екс-учасниця жіночого тріо Олена Вінницька вперше зізналась, що мала з чоловіком Сергієм Большим кризу та розлучалась на два роки - що сталося між подружжям?