Повісьте над дверима пучок кропу і побачите, що станеться: народний оберіг, що стане на захист вашої оселі

Свіжа зелень кропу – це не тільки смачний продукт, а ще й гарний оберіг проти темних сил. "Один Факт" розповість, навіщо пучки кропу розвішують перед вхідними дверима і від чого вони захищають оселю?

Кріп — популярна зелень, яку часто використовують для приготування різноманітних страв. Його додають в супи, прикрашають ним салати, а ще — вішають перед дверима осель як оберіг.

Наші пращури вірили в те, що кріп маϵ гарні захисні властивості. Від чудово допомагаϵ прибрати негативну енергетику та здатний притягнути до будинку велике щастя. Щоб кріп дав дійсно потужний ефект захисту — його збирають у великий пучок, а потім підвішують перед вхідними дверима або ж на вікнах у кухні.

Навіщо кріп вішають над дверима осель
Навіщо кріп вішають над дверима осель

Оберіг зі свіженького кропу виконуϵ роль природного барʼϵру, через який ані темні сили, ані недоброзичливці чи заздрісні люди не зможуть потрапити до вашої оселі. Живий амулет, зроблений зі свіжого кропу – здатний прийти на допомогу в найбільш несподіваний момент. Ця зелень захистить від поганих думок, поверне в оселю щастя і благополуччя. Найбільшу ефективність кріп забезпечить, якщо його пучки розвішати не тільки біля дверей, але й вздовж вікон з середини будинку.

З практичної точки зору кріп біля вхідних дверей також дуже корисний. Його сильний аромат захищаϵ від шкідливих комах. Наприклад, запах кропу дуже неприϵмний для комарів. І якщо біля дверей розвішати пучечки свіжого кропу — комарі всередину точно не пролетять.

Кріп надійно захистить будинок від комах
Кріп надійно захистить будинок від комах

Свіжий кріп – це не тільки смачний продукт і оберіг. При регулярному вживанні він приносить велику користь організму. Ця зелень маϵ чимало переваг для здоровʼя. з давніх часів кріп радили вживати тим, хто маϵ певні проблеми з роботою шлунково-кишкового тракту. Також щоденне вживання кропу сприяϵ стимуляції роботи серцево-судинної системи.

Кріп здатний стабілізувати рівень цукру, але людям із занадто низьким тиском кріп краще не вживати.

Нові статті

Схожі статті

Догляд за солодким перцем у липні: що зробити, аби врожай виріс великим і солодким? Ці поради допоможуть!

Липень – середина літа. В цей час на кущах солодкого перцю вже сформувались маленькі плоди. Дачникам потрібно приділити велику увагу догляду за рослиною. Інакше перці можуть дрібними і не солодкими.

Він був з двійнят у “Сватах”, а зараз не в акторській професії: як змінився 21-річний актор Костя Чернокрилюк

Костянтин Чернокрилюк запамʼятався багатьом українським глядачам роллю одного з двійнят Ковальових в комедійному серіалі "Свати". Читайте, де актор знаходиться зараз та чи продовжує зніматись в кіно?

Забудь про шарлотку назавжди! Приготуй на десерт пиріг “Бабусина радість”. Смачно та без клопотів!

Не знаєте, що приготувати на десерт, тоді ловіть рецепт торта "Бабусина радість" зі сметанного крему - будете їсти шматок за шматком, і не тільки ви.

Так малосольні огірки завжди готували тільки в Україні! Секретний рецепт бабусі Олени: від серця відриваю

Смачна закуска буде у вас у випадку неочікуваних гостей: як приготувати малосольні хрусткі огріки - всі будуть питати рецепт саме у вас. Справжня насолода.