Чим та в які дати в червні 2024 року підживити квасолю: врожай буде рясним навіть на маленькій ділянці

Квасоля — невибагливий овоч, який ви можете легко виростити на домашній присадибній ділянці. Щоб її врожай вийшов рясним і багатим — підживіть квасолю вчасно і правильно.

Квасоля — культура невибаглива. Вирощувати її доволі легко, але щоб врожай виріс рясним на заздрість сусідам — потрібно квасолю вчасно підживити. Які добрива ідеально підходять для ціϵї бобової культури і допоможуть отримати найбільшу кількість бобів навіть на невеличкій присадибній ділянці? Далі “Один Факт” їх назве.

Особливість такої культури, як квасоля — у тому, що вона визріваϵ достатньо швидко. Саджати її можна вже із середини травня і сіяти через кожні 10 днів до самого початку липня.

Чим підживити квасолю в червні?

Внесення добрив під будь-які культурні рослини маϵ свої особливості. Досвідчені городники використовують для цього універсальну формулу. У фазі росту рослини її підживлюють азотом. Коли ж завʼязуються плоди та коренеплоди — потрібен фосфор і калій. Втім, саме для квасолі цей універсальний спосіб не підходить.

Підживлювати бобові культури і квасолю азотними добривами взагалі не варто. Адже ця рослина сама по собі може добре “генерувати” азот для власних потреб.

Найкращі добрива для квасолі в червні
Найкращі добрива для квасолі в червні

До того ж, надлишок азоту може квасолі нашкодити. Азотні добрива призведуть до активного росту листя на пагонах квасолі, а врожай самих бобів вийде невеличким.

Протягом одного сезону квасолю підгодовують тричі. Перший раз — після появи першого листка на стебельці. Другий раз — під час бутонізації. І третій — коли плоди квасолі у стручках почнуть дозрівати. Найкращі дні в червні для підживлення бобової культури – це 1, 2, 3, 5 і 6 число.

Чим підживити квасолю після появи першого справжнього листочка?

Найкращим добривом для квасолі відразу після появи на ній першого справжнього листочка буде суперфосфат. Його вносять в ґрунт на ділянці із розрахунку 30-40 г/м2.

Чим підживити квасолю на грядці в червні
Чим підживити квасолю на грядці в червні

Відразу після внесення добрива рослини треба рясно полити і підгорнути землею.

Коли на стебельцях квасолі почнуть зʼявлятися перші бутони і квітки — на грядку вносять калійну сіль. Норма: 10-15 г/м2. Це добриво підвищить врожайність бобових.

Коли плоди квасолі почнуть дозрівати — в ґрунт на ділянці, де росте культура, вносять деревну золу. Вона активізуϵ ріст культури.

Перед цвітінням квасолю можна обробити препаратами, що містять у складі бор
Перед цвітінням квасолю можна обробити препаратами, що містять у складі бор

Перед самим цвітінням додатково можна обробити препаратами із бором. Така обробка дуже допоможе під час літньої спеки.

Нові статті

Схожі статті

З макіяжем і манікюром: 86-річна Ада Роговцева не поступається вродою 80-річній іконі краси Катрін Денев

Українська акторка Ада Роговцева в свої 86 років залишається такою ж вродливою, як і багато років тому. В жіночності і красі ця жінка цілком може перемогти французьку співачку Катрін Денев.

Вся правда вийшла назовні: 41-річний Влад Яма розсекретив, чи дійсно крутив роман з Могилевською

Владу Ямі та Наталії Могилевській неодноразово приписували роман, особливо під час у часті в шоу "Танці з зірками" - чи підтвердились ці чутки та що насправді було між артистами?

Розлетяться одразу: як приготувати сирне тісто, щоб вийшли пишні та мʼякі вареники з вишнею – вийде вау

Всі, хто спробує, будуть питати у вас рецепт, адже це нереально смачно: як приготувати сирне тісто для вареників з вишнею - будуть танути в роті.

Гороскоп на 5 липня 2024 року для всіх знаків Зодіаку: астрологи радять вийти зі своєї зони комфорту

Гороскоп на 5 липня 2024 року для всіх знаків Зодіаку: зірки прогнозують вам нові можливості, якщо ви спробуєте щось нове. Астрологічний прогноз.