Як відмити руки після чищення буряка, картоплі та інших овочів: це простіше і дешевше, ніж ви собі думаєте

Багато господинь після чищення овочів зіштовхуються із тим, що руки темніють. Як можна позбутись цього бруду легко та в домашніх умовах? "Один Факт" розповість про дієві способи.

Підготовка до будь-якого свята не обійдеться без приготування смачних страв. Під час їх створення господині миють, чистять, варять і кришать овочі до салатів. Часто трапляється ситуація, коли на шкірі рук залишаються кольорові або темні сліди від моркви, картоплі чи буряка. Справа в тому, що сік цих овочів вʼїдається в шкіру та “фарбує” її. Повернути природний колір рукам можна безпечно та легко. І для цього зовсім не обовʼязково готувати овочеві салати в захисних рукавичках. Існують й інші, більш дієві засоби.

Як видалити з рук сліди від моркви або буряка

Буряк – один із найяскравіших овочів, здатний пофарбувати шкіру рук в червоний колір. В тандемі з морквою він може настільки забруднити шкіру рук, що відмити її буде досить проблематично. Але нічого неможливого немає.

Чим прибрати зі шкіри рук сліди від буряка: поради
Чим прибрати зі шкіри рук сліди від буряка: поради

Щоб видалити сліди від буряку та моркви з поверхні рук – скористайтесь ванночками із спеціальним розчином. Щоб приготувати засіб — розчиніть в теплій воді рідке мило, а для додаткового ефекту додайте яблучний сік. Замість соку можете додати оцет. Але з ним краще бути обережним, бо занадто велика доза може висушити шкіру рук або навіть спричинить її опік.

Сліди від картоплі на пальцях та долонях

Якщо ви зібралися почистити картоплю — потурбуйтеся про те, аби на вашій кухні був запас лимонної кислоти. Змочіть гранули лимонної кислоти водою, створіть однорідну масу та нанесіть на проблемні ділянки шкіри рук.

Як та чим краще видалити темні сліди від картоплі з пальців рук
Як та чим краще видалити темні сліди від картоплі з пальців рук

Щоб бруд від овочів видалився якісніше та швидше — після нанесення вологої лимонки протріть їх старенькою зубною щіткою або ж жорсткою кухонною губкою. Далі руки потрібно вимити з милом.

Аналогічний ефект очищення матиме і сік лимону або лайма.

Нові статті

Схожі статті

“Я була залежна від нього”: 35-річна Ксенія Мішина розповіла, якими були її стосунки з першим чоловіком

Ксенія Мішина має сина Платона, якого народила від свого першого коханого, але стосунки були не тривалими та вони розійшлись. Що відомо про першого чоловіка акторки?

Був тричі одружений та має 7 дітей: Дмитро Гордон розповів, як познайомився з дружиною Олесею Бацман

Дмитро Гордон тричі був одружений та має 7 дітей від різних шлюбів, але незважаючи на це він знайшов ту саму Олесю Бацман, з якою понад 12 років разом - як познайомилось подружжя?

Дивна блузка, беретик і яскравий макіяж: Андрій Данилко показав, як змінювався образ Вєрки Сердючки з 90-тих

Вєрка Сердючка здобула шалену популярність завдяки своєму комічному образу, який одразу підкорив публіку, але що змінились з часів 90-тих років?

“Напевно, настав час”: Олена Віницька зізналась, що розлучалась з чоловіком аж на 2 роки і назвала причину

Екс-учасниця жіночого тріо Олена Вінницька вперше зізналась, що мала з чоловіком Сергієм Большим кризу та розлучалась на два роки - що сталося між подружжям?