Врожай буде величезним: що потрібно посіяти на вашому городі у червні 2024 року. Список варіантів

Ви будете 100% задоволені таким гарним врожаєм якщо посадите ці культури на початку літа, а не пізніше: що саме варто посіяти у червні 2024 року.

У червні, коли робота на городі вже в повному ході, може виникнути ситуація, коли деякі грядки залишаються порожніми через нестачу часу чи ресурсів у весняний період. Червень – ідеальний час для надолуження в роботі на городі. Це час, коли можна успішно посіяти різноманітні овочеві культури та зелень, щоб забезпечити себе свіжими продуктами протягом літа та осені.

Зелень

Серед овочевих культур, які можна успішно посіяти в червні, на перше місце слід відзначити зелень. Салат, кріп та шпинат – це лише деякі з овочів, які можна успішно посадити в цьому місяці. Салат, наприклад, можна посіяти ще навесні або в квітні-травні, і перший врожай з відкритого ґрунту можна буде зібрати в кінці травня або на початку червня.

Однак не варто перейматися, якщо грядки салату залишилися порожніми, оскільки врожай можна буде збирати протягом усього літа. Головне – регулярно підсівати салат кожні два тижні, щоб мати постійний доступ до свіжої зелені.

Городники поділились лайфхаком, що потрібно посіяти на початку літа на городі
Городники поділились лайфхаком, що потрібно посіяти на початку літа на городі

Важливо також підібрати відповідне насіння, оскільки сорти салатів поділяються на літні, весняні та осінні. При догляді за салатною зеленню необхідно регулярно поливати рослини, особливо в спекотні літні місяці, щоб уникнути гіркоти у листках.

Зелена цибуля

У літній період вирощують зелену цибулю. Вона може бути посіяна разом із морквою. Цибуля потребує ретельного догляду за ґрунтом та перед посадкою його необхідно ретельно підготувати. У спекотні місяці рослину слід рясно поливати.

Коренеплоди

Коренеплоди різних видів варто сіяти в перші місяці літа для того, щоб мати запаси на зиму. У південних регіонах цей процес може тривати до середини липня, в той час як у північних – до червня.

Посів ранніх сортів ріпи в червні дає можливість зібрати врожай через 1,5-2 місяці. Тривалість дозрівання залежить від сорту: від 45 до 90 днів. Ріпа не переносить спеки, тому її слід обов’язково поливати в спекотні місяці.

Городники поділились лайфхаком, що потрібно посіяти на початку літа на городі
Городники поділились лайфхаком, що потрібно посіяти на початку літа на городі

У червні та пізніше вирощувати буряк – це вигідна справа. Буряк не переносять посів на одному місці довгий час, краще садити його там, де росли раніше цибуля, томати, баклажани, перець та картопля.

Морква – ще один важливий культурний рослина для посіву у червні. Ця культура дозріває протягом 90-135 днів і підходить для зимового зберігання, особливо якщо вибрати відповідні сорти. Її краще сіяти на місці, де раніше росли редис, капуста або кабачки.

Ще одна корисна культура для посіву у червні – це стручкова квасоля. Перед посівом сухі боби слід замочити у воді, а для підтримки пагонів потрібно встановити опори. Краще садити кілька сортів квасолі поруч, щоб збільшити врожайність. Ідеальними попередниками для квасолі будуть томати, перець, баклажани, огірки, цибуля, часник, буряк і кабачки.

Нові статті

Схожі статті

Стала другою матірʼю: чоловік Руслани Писанки Ігор Ісаков показав сина, якого вона виховувала, як рідного

Чоловік Руслани Писанки Ігор Ісаков, з яким вона прожила в законному шлюбі 10 років, до самої своєї смерті – має сина від першого шлюбу. Він розповів, як Руслана ставилась до хлопця.

Не холостяк, як думають всі: 50-річний Олексій Суханов розповів, хто є його обраницею і чим вона займається

Ведучий Олексій Суханов був одружений, але розлучився понад 8 років тому, незважаючи на це чоловік вже знайшов нову обраницю - хто вона така та як виглядає?

“Мої діти вдома”: Марічка Падалко не стримала емоцій від зустрічі з молодшою донькою, яку не бачила 1.5 роки

Телеведуча Марічка Падалко поділилась у соцмережах емоціями з приводу повернення додому молодшої доньки Катрусі. Дівчина не була вдома 1.5 роки і за цей час встигла наздогнати зіркову маму у зрості.

Закуска на всі випадки життя: як приготувати кабачки по-корейськи – розлетиться за 10 хвилин з вашого столу

Нереально смачна закуска на будь-яку пору року з простих інгредієнтів - ви будете в захваті: як приготувати кабачки по-корейськи. Покроковий рецепт.