У який колір фарбувати сиве волосся, щоб воно довго залишалось яскравим та насиченим: буде як з реклами

Велика кількість жінок в певний час стикаϵться із вирішенням питання: "В який колір пофарбувати сиве волосся?". "Один Факт" пояснить, як правильно приховати сивину під насиченою фарбою.

Якщо ви бажаϵте приховати сивину та повернути своϵму волоссю яскравий колір — перше, що вам треба зробити, це обрати найкращий варіант фарбування. З приводу цього ліпше проконсультуватись із досвідченим стилістом, який обовʼязково візьме до уваги індивідуальні особливості вашого волосся.

Щоб відновити природний колір волосся – візьміть до уваги наступні аспекти:

  • темне волосся фарбують стійкими фарбами відповідних кольорів (чорний, шоколадний, каштановий);
  • сивина на світлому волоссі фарбуϵться легше, аніж на темному і для її маскування підходять фарби широкої гамми відтінків;
  • якщо ваша мета — домогтися максимального зафарбовування сивини, то оберіть стійкі фарби темного кольору;
  • найкращий ефект природності подаруϵ безаміачна фарба, нанесена техніками шатуш і балаяж;
  • якщо ж бажаϵте приховати сивину під модним та яскравим кольором — оберіть разом із майстром стійкі фарби будь-яких відтінків.

Ось ці техніки допоможуть приховати сивину, що зʼявилася у вашому волоссі.

  1. Використання стійких фарб. Вони забезпечать максимально повне зафарбовування сивини на строк до 4-6 тижнів.
  2. Техніки шатуш/балаяж. Завдяки цим технікам майстру вдаϵться створити плавний перехід кольору і сивина відростатиме повільніше.
  3. Безаміачні фарби. Вони зафарбують сивину не на 100%, але в той же час будуть щадними і не зіпсують структуру волосся. Ідеально підходять для сухих і ламких локонів.

Професійні стилісти для маскування сивини радять використовувати фарби рудуватого, мідного або ж золотистого відтінку. Вони не тільки ідеально зафарбують “срібло” у волоссі, але й зроблять ваші локони сяючими та блискучими.

Як замаскувати сивину без повного фарбування: діϵві поради від стилістів

Приховати сиве волосся цілком можливо і без його повного фарбування. Для цього існують декілька хімічних засобів.

Як замаскувати сивину: поради від стилістів
Як замаскувати сивину: поради від стилістів

Засіб № 1. Шампуні з легким ефектом тонування. Зазвичай вони легко змиваються і повністю сходять з поверхні волосся після декількох процедур миття голови. Засіб ідеально підходить для тих людей, в яких волосся тільки-но почало сивіти.

Засіб № 2. Бальзами з ефектом тонування. Вони мають більшу стійкість, аніж шампуні. Тримаються на поверхні волосся протягом 2-3 тижнів.

Засіб № 3. Тоніки для волосся. Засіб маϵ найбільшу стійкість та можуть триматись на волоссі протягом 30 днів.

Засіб № 4. Туші для волосся. За їхньою допомогою можна легко замаскувати сиве волосся біля коріння або ж окремі сиві волосинки. Туш для волосся легко змиваϵться. Також в продажу ϵ різні кольори такої туші, тому кожна жінка зможе підібрати її під свій відтінок волосся.

Засіб № 5. Фарби з ефектом тонування. Вони чудово маскують сивину біля коріння та забезпечують волоссю матовий колір. До того ж, такі засоби дуже зручні, їх можна навіть брати із собою в дорогу.

Натуральні засоби для маскування сивини

Гарний ефект дають і натуральні засоби для маскування “срібла” у волоссі. Наприклад, можна для фарбування використати порошок басми або хни, який зробить відтінок волосся більш натуральним.

Натуральні засоби для маскування сивини: хна, басма, чай, лимонний сік
Натуральні засоби для маскування сивини: хна, басма, чай, лимонний сік

Приховати сивину допоможуть навіть звичайна кава або чай. Цими напоями ополіскують волосся і це робить їхній відтінок більш легким та насиченим.

Ще один природний засіб – це лимонний сік. Ним можна освітлити волосся і тим самим зробити сріблясту сивину менш помітною. Засіб підходить для волосся світлих відтінків.

Зробити сивину менш помітною допомагаϵ і техніка багатошарової стрижки або ж професійна укладка, що відволіче увагу від сріблястих волосинок і сконцентруϵ її на обʼϵмі.

Ефективність вищеназваних засобів для маскування сивини залежить від її кількості. Перед використанням будь-яких засобів для фарбування волосся обовʼязково зробіть тест на алергічну реакцію. Адже деякі натуральні засоби для фарбованого волосся не підходять.

Нові статті

Схожі статті

Забудьте все, що знали до цього: чому не можна розбивати яйця ножем або ложкою – безпека понад усе!

Кожна друга господиня робить помилку, коли розбиває яйця ножем або ложкою. Такий спосіб - не зовсім безпечний. Дізнайтесь, чому шеф-кухарі не радять ним користатись.

“Ми розмовляли про це лише 1 раз”: Руслана Лижичко розповіла, чи готова всиновити дитину – своїх ще не має

Переможниця Євробачення-2004 Руслана Лижичко заговорила про всиновлення дитини, так як своєї не має: яке рішення прийняли разом із чоловіком Олександром Ксенофоновим?

Інтрижка на стороні: 5 українських зірок, які часто зраджували своїм коханим – Остапчук, Мозгова та інші

Були у шлюбі з одними, але згодом вибрали собі інших: зірки українського шоу-бізнесу, які були невірними своїм партнерам - Олена Мозгова, Володимир Остапчук та інші.

Пішли від других половинок заради одне одного: Ольга Сумська розповіла, як закохалася у Віталія Борисюка

Ольга Сумська 5 років прожила у шлюбі з першим чоловіком Євгеном, але наступні роки свого життя присвятила Віталію Борисюку: як познайомилось подружжя?