Місячний посівний календар на червень 2024: сприятливі та несприятливі дні для посадки різних культур

Якщо ви не знаєте, коли посадити ваші культури на город - спробуйте зробити це за місячним посівним календарем. Сприятливі та несприятливі дні у червні 2024.

У червні 2024 року прихильникам садівництва та городництва пропонується скористатися місячним посівним календарем для ефективного планування своїх дій та досягнення вражаючих результатів на городі. Згідно з місячним календарем, варто використовувати такі дати, як 1-3, 5, 6, 10, 11, 14, 15, 19, 20, 24, 27, 29 та 30 числа червня.

Ці періоди ідеально підходять для висадження рослин, пересадки, поливу, розсадки, мульчування, обрізування та інших важливих садових справ.

Городники розповіли, що і коли садити для багатого врожаю у червні
Городники розповіли, що і коли садити для багатого врожаю у червні

Відповідно до цього календаря, з 1-го по 3-є число, а також з 19-го по 20-е, 24-го та від 26-го до 30-го червня настає найбільш сприятливий час для висадження та обробки зелених культур, до яких відносяться салат, огірки, томати, баклажани, солодкий перець, кабачки, патисони та гарбузи. З цими датами пов’язується найкращий період для посіву насіння та догляду за квітами, кущами і деревами.

З іншого боку, існують дати у червні, коли проведення садових робіт може бути менш вигідним. Зокрема, 4, 8, 13, 17, 18 та 26 числа цього місяця рекомендується відвести на інші справи, оскільки вони не є сприятливими для садових робіт. Такий підхід допоможе забезпечити ефективне використання часу та ресурсів, дозволяючи відкласти садові роботи до періодів, коли вони будуть мати більший вплив і результативність.

Городники розповіли, що і коли садити для багатого врожаю у червні
Городники розповіли, що і коли садити для багатого врожаю у червні

Згідно з календарем, 5-е, 6-е, 10-е, 11-е, 14-е, 15-е і 27-е числа виявляються найбільш вигідними для росту коренеплодів, таких як редис, редька, дайкон, буряк, морква, цибуля, горошок та бобові культури.

З 1-го по 3-є число, 9-го, з 10-го по 12-е, 24-го та 25-го числа, є сприятливий період для висадження капусти – як цвітної, так і білоголової. Садівники рекомендують використовувати ці дати для успішного вирощування культур.

Нові статті

Схожі статті

Стала другою матірʼю: чоловік Руслани Писанки Ігор Ісаков показав сина, якого вона виховувала, як рідного

Чоловік Руслани Писанки Ігор Ісаков, з яким вона прожила в законному шлюбі 10 років, до самої своєї смерті – має сина від першого шлюбу. Він розповів, як Руслана ставилась до хлопця.

Не холостяк, як думають всі: 50-річний Олексій Суханов розповів, хто є його обраницею і чим вона займається

Ведучий Олексій Суханов був одружений, але розлучився понад 8 років тому, незважаючи на це чоловік вже знайшов нову обраницю - хто вона така та як виглядає?

“Мої діти вдома”: Марічка Падалко не стримала емоцій від зустрічі з молодшою донькою, яку не бачила 1.5 роки

Телеведуча Марічка Падалко поділилась у соцмережах емоціями з приводу повернення додому молодшої доньки Катрусі. Дівчина не була вдома 1.5 роки і за цей час встигла наздогнати зіркову маму у зрості.

Закуска на всі випадки життя: як приготувати кабачки по-корейськи – розлетиться за 10 хвилин з вашого столу

Нереально смачна закуска на будь-яку пору року з простих інгредієнтів - ви будете в захваті: як приготувати кабачки по-корейськи. Покроковий рецепт.