Більше комарі не будуть докучати: які запахи не подобаються комарам і як їх відлякати, щоб не кусали влітку

Комарі здатні зіпсувати вечірній відпочинок на свіжому повітрі. У приміщенні надокучливі комахи теж можуть досаждати. Позбутися їх легко, навіть не застосовуючи хімічних препаратів.

Засіб проти комарів захистить вас від укусів на дачі та стане прикрасою оселі, якщо поставити посеред столу. Вам знадобляться дуже прості інгредієнти з природним ароматом – лимон, лайм, розмарин.

А ще вам потрібно мати ефірну олію. Обирайте ту, що припаде до смаку. Можна брати лавандову, м’ятну, лимонну, евкаліптову чи будь-яку іншу. Свічку, що плаває, теж оберіть таку, яка стане окрасою приміщення.

Як зробити засіб від комарів у домашніх умовах

Візьміть скляну банку. Викладіть у неї нарізані на шматочки лимон, лайм, свіжий розмарин. Капніть 5-10 крапель ефірної олії. Все це залийте водою з-під крана. Зверху поставте свічку, що плаває.

Останній елемент на комарів не впливає. Це потрібно, щоб створити атмосферу романтики та хорошого настрою. Подібний засіб не містить жодних хімічних елементів. Він не здатен викликати напад алергії чи задуху.

Як зробити засіб від комарів у домашніх умовах

Натомість чудово впорається з комарами, відігнавши їх якнайдалі від вашої оселі та з двору. Тож і вечірній пікнік, і сон улітку не призведуть до жодного дискомфорту, бо ніхто над вухом дзижчати не буде.

Є й інші методи відлякувати комарів. Можете подрібнити листя черемшини або горобини ножем. Увітріть на відкриті ділянки тіла. Кровопивці до вас і близько не підлетять.

Якщо хочеться і комах відігнати, і приємно пахнути при цьому, тоді візьміть пачечку ваніліну. Налийте склянку води. Розчиніть у ній 1 ст.лож. засобу. За допомогою ватного тампона нанесіть на тіло цю суміш.

Листя помідорів чи бузини можете розкласти у спальні у непомітних місцях. Жоден комар у такому разі не сунеться до вас під ковдру. Зможете відпочити нормально протягом ночі.

Нові статті

Схожі статті

З макіяжем і манікюром: 86-річна Ада Роговцева не поступається вродою 80-річній іконі краси Катрін Денев

Українська акторка Ада Роговцева в свої 86 років залишається такою ж вродливою, як і багато років тому. В жіночності і красі ця жінка цілком може перемогти французьку співачку Катрін Денев.

Вся правда вийшла назовні: 41-річний Влад Яма розсекретив, чи дійсно крутив роман з Могилевською

Владу Ямі та Наталії Могилевській неодноразово приписували роман, особливо під час у часті в шоу "Танці з зірками" - чи підтвердились ці чутки та що насправді було між артистами?

Розлетяться одразу: як приготувати сирне тісто, щоб вийшли пишні та мʼякі вареники з вишнею – вийде вау

Всі, хто спробує, будуть питати у вас рецепт, адже це нереально смачно: як приготувати сирне тісто для вареників з вишнею - будуть танути в роті.

Гороскоп на 5 липня 2024 року для всіх знаків Зодіаку: астрологи радять вийти зі своєї зони комфорту

Гороскоп на 5 липня 2024 року для всіх знаків Зодіаку: зірки прогнозують вам нові можливості, якщо ви спробуєте щось нове. Астрологічний прогноз.