Як охолодити квартиру без кондиціонера: економні лайфхаки, які полегшать вам життя у літню спеку

Кондиціонер нині дороге задоволення, яке по кишені далеко не кожному. Та й постійні блекаути не сприяють охолодженню. Але існують й інші способи охолодити власну оселю.

Закрийте вікна

Якщо вікна виходять на південь, то найкращим рішенням не допустити перегріву кімнати буде встановлення щільних штор або жалюзі. Ними треба перекривати доступ сонячному промінню з 12 до 15 години. А потім можна відкривати вікна й насолоджуватися світлом.

Як охолодити квартиру в спеку без кондиціонера

Заклейте вікна

Придбайте спеціальну сонцезахисну плівку й заклейте нею вікна на всю літню пору. Темно у приміщенні не буде, оскільки плівка частину променів таки пропускає. Натомість температуру повітря вдасться стабілізувати.

Зволожте повітря

Скористайтеся зволожувачем повітря, виставивши показник на 50-60%. Він вмикатиметься автоматично, якщо у кімнаті буде надміру сухо. Якщо такого приладу немає, можете поставити відкриту місткість із водою. Це також сприятиме незначному зниженню температури.

Як охолодити квартиру в спеку без кондиціонера

Увімкніть вентилятор

Якщо світло в наявності, можна охолодити дім за допомогою лопатей, що крутяться. Звісно, це не надасть такої ж прохолоди, як від кондиціонера, та все ж дихати буде легше.

Поставте лід

Заморозьте в морозилці пляшки з водою. Після цього розставте їх у різних кінцях кімнати. Коли лід перетвориться на воду, замініть пляшки на свіжозаморожені.

Як охолодити квартиру в спеку без кондиціонера

Вимкніть електроприлади

Функціонування побутової техніки завжди пов’язане з виділенням тепла. Тож якщо вимкнути телевізор, сушарку, духову шафу тощо, вдасться зменшити температуру повітря у квартирі на кілька градусів.

Нові статті

Схожі статті

Як правильно засушити мʼяту на зиму? 5 способів, збереження користі та аромату “приправи” до чаю

Сушена мʼята – чудова рослина для приготування запашного чаю, соусів, салатів та маринадів. Якими способами можна її сушити, щоб заготовка зберегла усі свої корисні властивості?

“Ми вам передзвонимо”: Нікітюк придбала миттєву лотерею і показала, що виграла. 2 мільйони майже в кармані

Леся Нікітюк вирішила пошукати щастя в лотереї. Придбала квиток на касі найближчого супермаркету і показала усім процес стирання захисного покриття монеткою. Чи вдалось їй щось виграти?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

“Я не хочу бути сином Ірини Білик”: 25-річний син співачки Гліб Оверчук розповів, чим займається зараз

Ірина Білик має двох синів, у яких різниця у віці складає 16 років. Гліб Оверчук є старшим сином та наразі проживає за кордоном, але пішов шляхом зіркової мами: чим займається юний артист?