Як охолодити квартиру без кондиціонера: економні лайфхаки, які полегшать вам життя у літню спеку

Кондиціонер нині дороге задоволення, яке по кишені далеко не кожному. Та й постійні блекаути не сприяють охолодженню. Але існують й інші способи охолодити власну оселю.

Закрийте вікна

Якщо вікна виходять на південь, то найкращим рішенням не допустити перегріву кімнати буде встановлення щільних штор або жалюзі. Ними треба перекривати доступ сонячному промінню з 12 до 15 години. А потім можна відкривати вікна й насолоджуватися світлом.

Як охолодити квартиру в спеку без кондиціонера

Заклейте вікна

Придбайте спеціальну сонцезахисну плівку й заклейте нею вікна на всю літню пору. Темно у приміщенні не буде, оскільки плівка частину променів таки пропускає. Натомість температуру повітря вдасться стабілізувати.

Зволожте повітря

Скористайтеся зволожувачем повітря, виставивши показник на 50-60%. Він вмикатиметься автоматично, якщо у кімнаті буде надміру сухо. Якщо такого приладу немає, можете поставити відкриту місткість із водою. Це також сприятиме незначному зниженню температури.

Як охолодити квартиру в спеку без кондиціонера

Увімкніть вентилятор

Якщо світло в наявності, можна охолодити дім за допомогою лопатей, що крутяться. Звісно, це не надасть такої ж прохолоди, як від кондиціонера, та все ж дихати буде легше.

Поставте лід

Заморозьте в морозилці пляшки з водою. Після цього розставте їх у різних кінцях кімнати. Коли лід перетвориться на воду, замініть пляшки на свіжозаморожені.

Як охолодити квартиру в спеку без кондиціонера

Вимкніть електроприлади

Функціонування побутової техніки завжди пов’язане з виділенням тепла. Тож якщо вимкнути телевізор, сушарку, духову шафу тощо, вдасться зменшити температуру повітря у квартирі на кілька градусів.

Нові статті

Схожі статті

Стала другою матірʼю: чоловік Руслани Писанки Ігор Ісаков показав сина, якого вона виховувала, як рідного

Чоловік Руслани Писанки Ігор Ісаков, з яким вона прожила в законному шлюбі 10 років, до самої своєї смерті – має сина від першого шлюбу. Він розповів, як Руслана ставилась до хлопця.

Не холостяк, як думають всі: 50-річний Олексій Суханов розповів, хто є його обраницею і чим вона займається

Ведучий Олексій Суханов був одружений, але розлучився понад 8 років тому, незважаючи на це чоловік вже знайшов нову обраницю - хто вона така та як виглядає?

“Мої діти вдома”: Марічка Падалко не стримала емоцій від зустрічі з молодшою донькою, яку не бачила 1.5 роки

Телеведуча Марічка Падалко поділилась у соцмережах емоціями з приводу повернення додому молодшої доньки Катрусі. Дівчина не була вдома 1.5 роки і за цей час встигла наздогнати зіркову маму у зрості.

Закуска на всі випадки життя: як приготувати кабачки по-корейськи – розлетиться за 10 хвилин з вашого столу

Нереально смачна закуска на будь-яку пору року з простих інгредієнтів - ви будете в захваті: як приготувати кабачки по-корейськи. Покроковий рецепт.