Вечеря за 20 гривень: що приготувати з простих продуктів і поїсти смачно за смішні гроші. Українські реалії

Сучасні реалії з підвищенням цін на комунальні послуги змушують багатьох українців обмірковувати варіанти економії. Наступна порада підкаже, як приготувати смачну вечерю за 20 гривень.

В українських супермаркетах ціни на продукти харчування іноді неприємно вражають. За один похід до магазину доводиться витрачати понад 1 тисячу гривень, а придбаних продуктів вистачає зовсім ненадовго. Але чи знаєте ви, що поїсти смачно можна і за досить смішні гроші. Всього 20 гривень — і апетитна вечеря вже на вашому столі. Думаєте, в Україні це неможливо? А ось і ні! Лише подивіться, яка царська вечеря виходить за ці кошти.

Якщо фінанси у вашому гаманці співають романси — не впадайте у відчай. Адже навіть на 20 гривень вдасться повечеряти смачно та корисно. Ось що можна купити до столу на цю суму:

  • 1 морквина середнього розміру: 2.48 грн.;
  • 2 картоплини: 6.70 грн.;
  • 1 куряче яйце;
  • 1 середній кабачок.

Додатково для приготування вечері знадобиться трохи подрібненого свіжого кропу, сіль, рослинна олія, 2 зубчики часнику і борошно.

Що ж приготувати з цього набору продуктів?

По-перше, це картопля. Пару картоплин можна почистити та відварити. Потім — потовкти та зробити пюре.

Що приготувати на вечерю за 20 гривень: поради кулінарів
Що приготувати на вечерю за 20 гривень: поради кулінарів

По-друге, морква. Однієї морквини вистачить для того, щоб приготувати вітамінну літню закуску до пюре. Її чистять та натирають на крупній тертці. За бажанням можна заправити моркву невеликою кількістю рослинної олії, додати сіль і — приправу (наприклад, для моркви по-корейські).

По-третє, це овочеві котлети зі свіжого кабачка. Його натирають на тертці. Далі — додають одне сире куряче яєчко, трохи подрібненого свіженького кропчику, сіль за смаком, борошно для більшої вʼязкості. Усі компоненти ретельно перемішують. Отриману масу ложкою викладають на пательню із розігрітою рослинною олією.

Бажано, щоб оладки набули золотистої скоринки з обох боків.

Бюджетна вечеря за 20 гривень
Бюджетна вечеря за 20 гривень

Поживна вечеря за 20 гривень повністю готова. Як бачите, вона обійшлась зовсім недорого тай багато часу для свого приготування не зайняла. Смачного!

Нові статті

Схожі статті

Забудьте все, що знали до цього: чому не можна розбивати яйця ножем або ложкою – безпека понад усе!

Кожна друга господиня робить помилку, коли розбиває яйця ножем або ложкою. Такий спосіб - не зовсім безпечний. Дізнайтесь, чому шеф-кухарі не радять ним користатись.

“Ми розмовляли про це лише 1 раз”: Руслана Лижичко розповіла, чи готова всиновити дитину – своїх ще не має

Переможниця Євробачення-2004 Руслана Лижичко заговорила про всиновлення дитини, так як своєї не має: яке рішення прийняли разом із чоловіком Олександром Ксенофоновим?

Інтрижка на стороні: 5 українських зірок, які часто зраджували своїм коханим – Остапчук, Мозгова та інші

Були у шлюбі з одними, але згодом вибрали собі інших: зірки українського шоу-бізнесу, які були невірними своїм партнерам - Олена Мозгова, Володимир Остапчук та інші.

Пішли від других половинок заради одне одного: Ольга Сумська розповіла, як закохалася у Віталія Борисюка

Ольга Сумська 5 років прожила у шлюбі з першим чоловіком Євгеном, але наступні роки свого життя присвятила Віталію Борисюку: як познайомилось подружжя?