Посипаю цим засобом картопляні кущі і колорадський жук лізти на них зовсім не хоче: дешево і ефективно

Щоб колорадський жук не поласував картоплею на грядці раніше за вас — посипайте кущі культури засобом, який точно цьому шкіднику не сподобається. Як приготувати цей засіб — "Один Факт" розповість.

Колорадський жук може стати серйозною небезпекою для врожаю картоплі. Щоб шкідник не зіпсував насадження культури на грядці — дачникам потрібно заздалегідь подумати про те, як захистити рослину.

Багато досвідчених городників не знайомі з усіма засобами боротьби із колорадським жуком на картоплі. Дехто з них вважає, що хімічні засоби є найбільш дієвими проти колорадського жука. Звісно, певний ефект вони мають, але не такий великий, як хотілося б.

Як запобігти появі колорадського жука на картоплі: допоможе зола
Як запобігти появі колорадського жука на картоплі: допоможе зола

Чудово розправитись із смугастим шкідником допомагають народні засоби.

Коштують вони недорого і не тільки жуків проженуть з ділянки, але й кошти ваші заощадять.
Обробку кущів картоплі від колорадського жука проводять в певний час і декілька разів за сезон — щоб ефект був максимальний та помітний.

Рано вранці кущі картоплі посипають деревинною золою. Зробити це бажано до того, як вранішня роса під впливом сонячних променів висохне. Якщо вночі ділянку з картоплею рясно полив дощик — то на ранок створюються ідеальні умови для обробки насаджень деревинною золою.

Протягом усього дачного сезону кущі картоплі посипають золою від спаленої деревини 5 разів. Остання процедура проводиться приблизно всередині літа.

Городники радять золу перед використанням просіяти. І вже потім — посипати нею картопляні кущі. Що стосується норм засобу, то тут все просто. На кожну сотку, засаджену картоплею — потрібно взяти 10 кг золи.

Якщо посипати кущі картоплі золою - колорадський жук на них не залізе
Якщо посипати кущі картоплі золою – колорадський жук на них не залізе

Деревинна зола може бути різною. Її ефективність залежить від того, з якої саме деревини вона отримана. Досвідчені городники добре знають, що найбільш дієвою проти колорадського жука на картоплі буде зола березова. Але й інші різновиди також дають гарний ефект у боротьбі зі шкідником.

Нові статті

Схожі статті

Стала другою матірʼю: чоловік Руслани Писанки Ігор Ісаков показав сина, якого вона виховувала, як рідного

Чоловік Руслани Писанки Ігор Ісаков, з яким вона прожила в законному шлюбі 10 років, до самої своєї смерті – має сина від першого шлюбу. Він розповів, як Руслана ставилась до хлопця.

Не холостяк, як думають всі: 50-річний Олексій Суханов розповів, хто є його обраницею і чим вона займається

Ведучий Олексій Суханов був одружений, але розлучився понад 8 років тому, незважаючи на це чоловік вже знайшов нову обраницю - хто вона така та як виглядає?

“Мої діти вдома”: Марічка Падалко не стримала емоцій від зустрічі з молодшою донькою, яку не бачила 1.5 роки

Телеведуча Марічка Падалко поділилась у соцмережах емоціями з приводу повернення додому молодшої доньки Катрусі. Дівчина не була вдома 1.5 роки і за цей час встигла наздогнати зіркову маму у зрості.

Закуска на всі випадки життя: як приготувати кабачки по-корейськи – розлетиться за 10 хвилин з вашого столу

Нереально смачна закуска на будь-яку пору року з простих інгредієнтів - ви будете в захваті: як приготувати кабачки по-корейськи. Покроковий рецепт.