Чим швидко відмити руки від шовковиці, допоможе і після молодої картоплі: найкращий секрет від бабусь

Наприкінці весни і на початку літа розпочинається сезон шовковиці. Ласувати солоденькою ягодою полюбляють усі, а ось як відмити руки після неї – знає не кожен. "Один Факт" назве ефективні засоби.

Шовковиця — ягода, що відома багатьом українцям. Вона дозріває на початку літа, в червні і може бути різних кольорів. Чорна, рожева, біла, кисла або солодка — кожен зможе віднайти в такому асортименті шовковицю на власний смак.

Єдина проблема, яка може виникнути під час вживання шовковиці — це плями від неї на руках. Хоча проблемою їх назвати не можна, якщо знати дієві засоби, що допомагають швидко відмити руки від слідів шовковиці. “Один Факт” пропонує їх до уваги читачів.

5 природних засобів, що відмиють з рук плями від шовковиці

Якщо ваші руки забруднила шовковиця — спробуйте засіб, приготований на основі лимонної кислоти. Розчиняють 1 пакетик засобу в одному літрі теплої води. Потім — опускають забруднені руки в цей розчин на 10 хвилин. Після цього — руки миють водою із милом.

Відмити плями від шовковиці допоможе розчин лимонної кислоти
Відмити плями від шовковиці допоможе розчин лимонної кислоти

Листя свіжого щавлю. В складі свіжого листя щавлю міститься кислота, яка теж добре відмиває плями від шовковиці на руках. Листочки щавлю просто беруть до рук та добре їх розминають. Сік, що буде виділятися під час процедури – гарно відчистить ваші руки від слідів шовковиці.

Зелене яблуко. Зазвичай в складі зелених яблук також міститься велика кількість кислоти, яка допомагає прибрати з рук плями від шовковиці. Одне таке яблуко розрізають навпіл та натирають половинкою фрукту руки, забруднені шовковицею. Потім миють їх з водою і милом. Від плям не залишиться й сліду.

Вимити плями від шовковиці на руках допоможуть сік лимону, зелені ягоди і свіжі листя щавлю
Вимити плями від шовковиці на руках допоможуть сік лимону, зелені ягоди і свіжі листя щавлю

Зелені ягоди. Будь-які зелені ягоди, чи то абрикос, або вишня, смородина чи аґрус також стануть у нагоді, якщо шовковиця забруднила руки. Ними натирають проблемні ділянки і кислий сік повністю видалить усі плями від шовковиці.

Лимон. Звісно, куди ж без нього. Адже в складі лимонного соку теж багато кислоти. Забруднені шовковицею місця на руках натирають частиною лимону, розрізаного навпіл. Після цього руки миють водою із милом.

Усі вищеназвані засоби також дають гарний ефект при очищенні рук від слідів молодої картоплі. Багато господинь зіштовхувались із брудом на руках після чищення молодої бараболі. Її сік дуже бруднить руки. Щоб швидко прибрати цей бруд – використайте той же сік лимону, розчин лимонної кислоти або листя свіжого щавлю.

Нові статті

Схожі статті

“Не тероризуйте мою сімʼю”: 45-річний Дан Балан розповів, чи мав роман з 39-річною Тіною Кароль – все піар

Дан Балан та Тіна Кароль були обожнюваною парою серед багатьох прихильників, але тривалий час було загадкою, чи дійсно між ними існують романтичні почуття чи це заради шоу: подробиці.

Знову разом: найкрасивіша пара України Дмитро Комаров і Олександра Кучеренко вийшли у світ як подружжя

Дмитро Комаров та Олександра Кучеренко є прикладом для багатьох, адже вони поєднують красу та міцні стосунки, дотримуючись принципу "щастя любить тишу": що відомо про зіркове подружжя?

“В Інтернеті він ще досі живий”: 68-річна Наталія Сумська показала першого чоловіка, від якого має доньку

Наталія Сумська пригадала свій перший шлюб, який був понад 30 років тому з Ігорем Мамаєм та в результаті якого народилась донька: як виглядав чоловік акторки?

Стало відомо, чому молоко скисає за лічені години від літніх гроз: “Навіть в холодильнику”

Науковці і дослідники довели, що під час грози молоко скисає набагато швидше навіть у холодильнику. Чому саме це відбувається і як грози впливають на стан продукту — "Один Факт" розповість далі.