В них вірять навіть дачники з досвідом: городні прикмети, які зроблять розсаду міцною, а врожаї – великими

В дачників існує багато прикмет та забобонів, в які вони вірять та яких дотримуються. Кажуть, якщо брати їх до уваги — врожай виросте гарним. Які це поради — розповість детальніше "Один Факт".

В скарбничці кожного досвідченого городника є особливі правила, які передаються із покоління в покоління. Народні прикмети для гарного врожаю та від пристріту існують і в Місячному календарі, і серед рецептів, які зберігають звичайні дачники.

Що радить Місячний календар?

Багато хто з городників під час посадки культурних рослин враховують фази Місяця та поради з Місячного календарю. Наприклад, на зростаючий Місяць висаджують рослини, які плодоносять над землею. Саме в цей час соки і поживні речовини переміщуються на поверхню. В цей час можна саджати помідори, зелень, салати, огірки та помідори. Гарний період для посіву квітів.

Городні прикмети від досвідчених дачників
Городні прикмети від досвідчених дачників

На спадаючий Місяць саджають культури, які ростуть та розвиваються під поверхнею землі. Усі соки переміщуються під корінь. В цей період дуже добре висмикувати з-під землі бурʼяни разом із коренем.

Саджати культури потрібно потайки від сусідів

Популярна народна прикмета, що стосується городніх робіт — це саджати будь-що так, аби не бачив ніхто. Особливо — сусіди. Тільки в такому випадку рослини підуть в ріст. Якщо ж ваші старання побачать сусіди — то можуть наврочити і зіпсувати увесь майбутній врожай.
Сіяти рослини і доглядати за ними краще в жіночі дні тижня, а саме: пʼятницю, суботу і середу.

Розмова з рослинами

Під час посадки або вирощування розсади з нею треба розмовляти. Городники вірять — якщо постійно нагадувати культурам на ділянці про те, що вони красиві та гарні, то вони обовʼязково віддячать чудовими врожаями.

Дачники стверджують, що це насправді працює. З ними згодні і науковці. Рослини можуть сприймати певні звукові вібрації та відгукуватися на відповідні “доброзичливі” частоти.

Куплені дерева, рослини або розсаду показувати не можна

Куплені рослини показувати не можна
Куплені рослини показувати не можна

Ще одна народна прикмета, яку повʼязують із пристрітом. Рослини після покупки варто ховати від сторонніх очей — тоді вони вкоріняться і подякують гарним врожаєм.

Насіння іншим не давати, поки сам не посадиш

Ділитися насінням не можна доти, доки ви не посіяли його на власній ділянці. Інакше воно рости не буде, і врожаю гарного не дасть.

Щоб рослина добра виросла — треба вкрасти пагон

Щоб рослина виросла добра  її треба вкрасти
Щоб рослина виросла добра її треба вкрасти

Багато садівників вірять в те, що якщо гілочку рослини зірвати без дозволу — то вона виросте гарною на новому місці.

Нові статті

Схожі статті

Такого ви ще не пробували! Як приготувати пряний хрін з помідорами – вийде не лише смачно, а й бюджетно

Ви закохаєтесь у цю страву з першого погляду: кулінари розповіли, як приготувати хрін з помідорами та що для цього потрібно. Простий покроковий рецепт.

З макіяжем та манікюром: 31-річна Марія Яремчук показала, що в красі та стилі нічим не поступається Ріанні

Марія Яремчук – молода українська співачка родом з Чернівців. Вона народилась в родині артиста Назарія Яремчука і з дитинства захоплювалась музикою, приймала участь у різноманітних концертах.

Дизайнерський ремонт, світлі тона та багато простору: Тімур Мірошниченко показав, як виглядає його квартира

Шоумен Тімур Мірошниченко показав свою величезну квартиру біля Дніпра, в якій він живе з дружиною та чотирма дітьми: як виглядає оселя зіркового подружжя?

“Для мене це табу”: 38-річна Злата Огнєвіч розповіла, що була в стосунках з одруженим чоловіком – подробиці

Співачці Златі Огнєвіч не дуже щастить у коханні навіть після шоу "Холостячка". Нещодавно зірка розповіла, що одним із її романів був із одруженим чоловіком - що відомо?