Як під час тривалих відключень світла зберегти холод у холодильнику і куди покласти продукти замість нього

Тривалі відключення світла призводять до псування продуктів у холодильнику. Щоб цього не сталося, потрібно дотримуватись певних порад, аби зберегти "холод" всередині цього приладу.

Під час тривалих відключень світла виникає проблема, коли в холодильнику “холод” не тримається і через це псуються продукти.

Як під час тривалих відключень світла зберегти холод у холодильнику
Як під час тривалих відключень світла зберегти холод у холодильнику

Слід зазначити, що низька температура при вимкненнях світла деякий час ще тримається. Але якщо світло відключають надовго і щоденно — холодильник не набираϵ холоду.

Щоб максимально убезпечити продукти від псування — дотримуйтесь наступних порад.

  1. Перевіряють стан ущільнювачів. За необхідності – заміняють їх
  2. Температура в кімнаті впливає на швидкість змін режиму всередині холодильнику. Тому в літню спеку вдень краще зачиняти вікна, аби всередині оселі зберігалась прохолода
  3. Під час відключень світла холодильник краще не відкривати і не тримати його відкритим занадто довго. Також застосовують додаткові засоби охолодження. Наприклад, купують акумулятори холоду. Вони містять в середині себе ємності, заповнені розчином солі із великою тепломісткістю.
  4. Всередину холодильника можна покласти сухий лід, контейнери або пляшки із замороженою водою. Їх можна заморозити заздалегідь і в періоди вимкнень світла використовувати як джерело додаткового охолодження. Щоб вода танула повільніше – додайте перед заморожуванням до неї сіль.
  5. Продукти всередині холодильнику повинні розташовуватись не щільно, щоб повітря циркулювало вільно і вентиляційні отвори не були закриті.
  6.  Гарячі і теплі страви до холодильнику ставити не можна. Вони можуть сильно йому нашкодити.

Якщо холодильник вже не тримає холод, а світло все ще не увімкнули — можна перекласти продукти в термосумку, а в приватному будинку — у погріб чи підвал.

Що зробити, щоб при вимкненні світла продукти в холодильнику не зіпсувалися
Що зробити, щоб при вимкненні світла продукти в холодильнику не зіпсувалися

Деякі господині в сільській місцевості зберігають продукти харчування замість у природному холодильнику — криниці. Харчі кладуть у звичайне відро та опускають донизу. Воно повинно на дві третини заповнитись водою. Усі продукти треба герметично запакувати.

Нові статті

Схожі статті

“Я була залежна від нього”: 35-річна Ксенія Мішина розповіла, якими були її стосунки з першим чоловіком

Ксенія Мішина має сина Платона, якого народила від свого першого коханого, але стосунки були не тривалими та вони розійшлись. Що відомо про першого чоловіка акторки?

Був тричі одружений та має 7 дітей: Дмитро Гордон розповів, як познайомився з дружиною Олесею Бацман

Дмитро Гордон тричі був одружений та має 7 дітей від різних шлюбів, але незважаючи на це він знайшов ту саму Олесю Бацман, з якою понад 12 років разом - як познайомилось подружжя?

Дивна блузка, беретик і яскравий макіяж: Андрій Данилко показав, як змінювався образ Вєрки Сердючки з 90-тих

Вєрка Сердючка здобула шалену популярність завдяки своєму комічному образу, який одразу підкорив публіку, але що змінились з часів 90-тих років?

“Напевно, настав час”: Олена Віницька зізналась, що розлучалась з чоловіком аж на 2 роки і назвала причину

Екс-учасниця жіночого тріо Олена Вінницька вперше зізналась, що мала з чоловіком Сергієм Большим кризу та розлучалась на два роки - що сталося між подружжям?