Вона – перша помічниця і на кухні, і на городі: як за допомогою соди позбутися шкідників на капусті

Сода —універсальний засіб, який стає помічником на кухні, в кулінарії і навіть на городі. Як за допомогою соди позбутися шкідливих комах на капусті? "Один Факт" розповість про це далі.

Сода — універсальний засіб, який згодиться і на кухні, і на городі. Нею можна мити посуд, додавати у випічку і… посипати капусту на грядочках. Про останній лайфхак “Один Факт” розповість детальніше.

За допомогою звичайної соди можна легко позбутися шкідників, які атакують грядки з капустою. Для будь-яких культур на городі сода повністю безпечна. Можете бути певні — врожай вона точно не зіпсує.

Рецепт обробки капусти содою
Рецепт обробки капусти содою

Метод обробки капустяних грядок собою — простий і додаткових компонентів не потребує. Все, що потрібно — це посипати зранку листя капусти на грядочках та серцевину невеликою кількістю сухої соди. З таким “добривом” шкідливі комахи назавжди підуть з ділянки і точно не будуть лізти на капусту.

Процедуру з обробки капусти содою доведеться проводити регулярно, бо засіб буде вивітрюватись або змиватися дощами. Спосіб обробки содою допоможе захистити капусту від слимаків та гусениць. Щоб ефект був більш дієвим, можна змішати соду із чорним перцем. Завдяки цьому посадки капусти можна вберегти від капустяної мухи.

Досвідчені городники радять посипати харчовою содою не тільки листя капусти на грядках, але й землю навколо кожного кущика культурної рослини. Сода здатна врятувати капусту від городніх шкідників. Вона створить барʼєр проти тлі, капустяної мухи, слимаків та гусениць.
Усі шкідливі комахи просто не витримують впливу розчину гідрокарбонату натрію.

Також для захисту капусти від шкідників можна використати розчин на основі соди. В 10 літрах води розчиняють 4 столові ложки соди. За бажанням в розчин можна додати трохи рідкого миру.

Як захистити капусту на грядці содою від шкідників
Як захистити капусту на грядці содою від шкідників

Частину отриманої рідини переливають в пульверизатор. А далі — розпилюють з ємності на розсаду капусти. Використати розчин соди можна відразу. Довго він не зберігається.

Нові статті

Схожі статті

Стала другою матірʼю: чоловік Руслани Писанки Ігор Ісаков показав сина, якого вона виховувала, як рідного

Чоловік Руслани Писанки Ігор Ісаков, з яким вона прожила в законному шлюбі 10 років, до самої своєї смерті – має сина від першого шлюбу. Він розповів, як Руслана ставилась до хлопця.

Не холостяк, як думають всі: 50-річний Олексій Суханов розповів, хто є його обраницею і чим вона займається

Ведучий Олексій Суханов був одружений, але розлучився понад 8 років тому, незважаючи на це чоловік вже знайшов нову обраницю - хто вона така та як виглядає?

“Мої діти вдома”: Марічка Падалко не стримала емоцій від зустрічі з молодшою донькою, яку не бачила 1.5 роки

Телеведуча Марічка Падалко поділилась у соцмережах емоціями з приводу повернення додому молодшої доньки Катрусі. Дівчина не була вдома 1.5 роки і за цей час встигла наздогнати зіркову маму у зрості.

Закуска на всі випадки життя: як приготувати кабачки по-корейськи – розлетиться за 10 хвилин з вашого столу

Нереально смачна закуска на будь-яку пору року з простих інгредієнтів - ви будете в захваті: як приготувати кабачки по-корейськи. Покроковий рецепт.