Як використати пусті пластикові пляшки у саду та на городі: ТОП-5 ідей, які допоможуть зекономити з користю

Пластикові пляшки, які накопичуються у побуті, можуть знайти нове життя в саду і на городі. Використовуючи їх, Ви не лише зменшите кількість сміття, але й заощадите на придбанні інвентарю та декору.

Одним з найбільш популярних способів використання пластикових пляшок є система крапельного поливу. Для цього варто відрізати  дно пляшки ножем та за допомогою цвяха  зробити 1 або 2 отвори у кришці. Після чого викопати яму глибиною 5-10 см біля стебла рослини. Закрутити кришкою пляшку і встановити її  в яму горлечком вниз та наповнити  водою.

Як з користю використати пусті пластикові пляшки в саду і на городі
Як з користю використати пусті пластикові пляшки в саду і на городі

Також можна виготовити годівнички для птахів. Для цього треба взяти пластикову пляшку і зробити два отвори з боків, щоб вставити дерев’яні палички, які слугуватимуть як сідала для птахів. Далі також вирізати  невеликі отвори над паличками для доступу до їжі та наповнити пляшку кормом і підвісити її у зручному місці.

Як з користю використати пусті пластикові пляшки в саду і на городі
Як з користю використати пусті пластикові пляшки в саду і на городі

Ще один корисний спосіб – горщики для рослин. Варто відрізати нижню частину пляшки та проробити декілька дренажних отворів на дні пляшки за допомогою цвяха. Після чого наповнити пляшку ґрунтом та посадити рослину. Для гарного вигляду горщиків можна додати трохи декору.

Також пусті пляшки можна використати як вазу для рослин. Для цього треба відрізати верхню частину пляшки, залишивши основу бажаної висоти. Зовнішню сторону вази можна прикрасити  фарбами, стрічками або намистинками.

Як з користю використати пусті пластикові пляшки в саду і на городі
Як з користю використати пусті пластикові пляшки в саду і на городі

Крім того, пусті пластикові пляшки найкращий захист від шкідників, холоду та вітру. Варто зрізати дно пляшки та накрити  нею молоді рослини. Це створить своєрідний «парничок», який захистить рослини від холоду та вітру, а також можна використати половинки пляшок як бар’єри для захисту від равликів і слимаків.

Отже, за допомогою використання пустих пластикових пляшок  та фантазії можна зробити у своєму господарстві  захист від шкідників, холоду та вітру, годівнички для птахів,  декоративні елементи та навіть систему крапельного поливу. Таким чином, Ви не тільки покращите свій сад чи город, але й зробите внесок у збереження навколишнього середовища.

Нові статті

Схожі статті

Соковиті і смачненькі квашені помідори за бабусиним рецептом – від такої закуски за вуха не відтягнеш

Квашені помідори — одна з найулюбленіших зимових закусок, якою варто запасатися вже зараз. Помідори можна брати будь-якого сорту. Головна умова – дотримуватися наданої рецептури.

43-річний Потап спародіював 51-річного Винника: показав бур’янець на балконі і назвав точну дату повернення

43-річний український музикант Потап, якого зараз називають втікачем – вирішив спробувати себе в новому амплуа. Він показав пародію на Олега Винника. Дивіться відео з Потапового балкону.

Вже з 1 жовтня: тарифи на Інтернет в Україні можуть стрімко злетіти вгору. На скільки підвищать ціни і чому?

Вже з 1 жовтня 2024 року українські провайдери Інтернету можуть підвищити тарифи на свої послуги втричі. З чим повʼязане суттєве подорожчання послуги? Деталі розповість "Один Факт".

Сказала “так”: 34-річна Ольга Харлан оголосила про найважливіше рішення в житті — Білодід її привітала

Українська чемпіонка Олімпійських ігор-2024 Ольга Харлан повідомила важливу новину. Дівчина прийняла пропозицію руки та серця від свого коханого хлопця, італійського спортсмена Луїджи Самеле.