Цю річ придумали не для цього! 99% людей використовують туалетний папір так, як не можна – правильно ось так

Туалетний папір – предмет особистої гігієни, без якого жодна людина не уявляє свого життя. Однак далеко не всі використовують його правильно. Ось що з цього приводу кажуть фахівці.

Туалетний папір — предмет, без якого в побуті обійтись складно. Ним користуються не у всіх куточках світу, а багато хто з фахівців вважає – користуватись ним взагалі небезпечно.

В Україні споживання туалетного паперу розповсюджене дуже сильно, але в світі є й такі країни, де його не використовують взагалі. Адже замість нього громадяни обирають біде і регулярні підмивання.

Як правильно використовувати туалетний папір
Як правильно використовувати туалетний папір

Експерти в сфері здоровʼя зазначають, що користуватись унітазом-біде або підмиватись — набагато безпечніше, аніж використовувати туалетний папір.

Спеціалісти наголошують, що для підмивання краще обирати воду з температурою, яка приблизно дорівнює температурі тіла людини (35-40°С).

Щодо використання туалетного паперу, то ним краще після походу в туалет лише промокнути вологу. А ось терти ніжну шкіру — не варто. Якщо дослухатись до лікарів-проктологів — можна дізнатись, що занадто жорсткий папір може спровокувати появу мікротріщин та сухість анальної ділянки.

Якщо в людини немає можливості регулярно підмиватись після відвідування туалету, то для очищення краще обирати мʼякий туалетний папір — щоб шкіра не травмувалася.

Терти шкіру навколо анусу взагалі не можна, оскільки такій дії можуть спровокувати появу мікротріщин, через які можуть проникати патогенні бактерії.

Фахівці радять використовувати біде або теплий душ для підмивання тим людям, що страждають від геморою або анальних тріщин. Після душу рештки вологи варто промокнути туалетним папером або мʼяким махровим рушником.

Експерти розповіли, як правильно використовувати туалетний папір
Експерти розповіли, як правильно використовувати туалетний папір

Деякі спеціалісти радять замість жорсткого туалетного паперу використовувати спеціальний очищувальний лосьйон, дитячи чи лікувальні серветки. Але звичайними вологими серветками краще не користуватись – бо через них може виникнути подразнення шкіри навколо анусу.

Нові статті

Схожі статті

Цей лайфхак зекономить ваш час і сили! Як потрібно прати штори та тюлі, щоб не прасувати потім – працює 100%

Постійно прасуєте все після прання, але не хочете цього робити - вихід є! Що потрібно зробити, щоб штори та тюлі були рівними після "очищувальних процедур".

“Міс Всесвіт 2024”: як виглядає 80-річна бабуся трьох онуків, що вийшла в фінал щорічного конкурсу

В 2024 році фіналісткою конкурсу "Міс Всесвіт" стала… 80-річна бабуся. Чой Сун Хва зуміла миттєво стати знаменитістю завдяки міжнародному конкурсу і набула статусу найстаршої моделі.

Хоч і не рідна, але… Чи спілкується дружина Віктора Павліка з його донькою, яка на 7 років за неї старша

Віктор Павлік і Катерина Репяхова мають спільного сина Михася, але до шлюбу з блогеркою співак був одружений тричі, тож має ще дітей - чи спілкується теперішня дружина з його донькою Христиною?

Він не зміг бути з нею до кінця свого життя – як виглядає екс-дружина Миколи Тищенка, з якою були 7 років

Здавалося, що шлюб Миколи Тищенка та Алли Барановської сповнений любові і гармонії, але все це була лише ідеальна картинка - як виглядає колишня обраниця екс-телеведучого, яка народила йому сина.