Цю річ придумали не для цього! 99% людей використовують туалетний папір так, як не можна – правильно ось так

Туалетний папір – предмет особистої гігієни, без якого жодна людина не уявляє свого життя. Однак далеко не всі використовують його правильно. Ось що з цього приводу кажуть фахівці.

Туалетний папір — предмет, без якого в побуті обійтись складно. Ним користуються не у всіх куточках світу, а багато хто з фахівців вважає – користуватись ним взагалі небезпечно.

В Україні споживання туалетного паперу розповсюджене дуже сильно, але в світі є й такі країни, де його не використовують взагалі. Адже замість нього громадяни обирають біде і регулярні підмивання.

Як правильно використовувати туалетний папір
Як правильно використовувати туалетний папір

Експерти в сфері здоровʼя зазначають, що користуватись унітазом-біде або підмиватись — набагато безпечніше, аніж використовувати туалетний папір.

Спеціалісти наголошують, що для підмивання краще обирати воду з температурою, яка приблизно дорівнює температурі тіла людини (35-40°С).

Щодо використання туалетного паперу, то ним краще після походу в туалет лише промокнути вологу. А ось терти ніжну шкіру — не варто. Якщо дослухатись до лікарів-проктологів — можна дізнатись, що занадто жорсткий папір може спровокувати появу мікротріщин та сухість анальної ділянки.

Якщо в людини немає можливості регулярно підмиватись після відвідування туалету, то для очищення краще обирати мʼякий туалетний папір — щоб шкіра не травмувалася.

Терти шкіру навколо анусу взагалі не можна, оскільки такій дії можуть спровокувати появу мікротріщин, через які можуть проникати патогенні бактерії.

Фахівці радять використовувати біде або теплий душ для підмивання тим людям, що страждають від геморою або анальних тріщин. Після душу рештки вологи варто промокнути туалетним папером або мʼяким махровим рушником.

Експерти розповіли, як правильно використовувати туалетний папір
Експерти розповіли, як правильно використовувати туалетний папір

Деякі спеціалісти радять замість жорсткого туалетного паперу використовувати спеціальний очищувальний лосьйон, дитячи чи лікувальні серветки. Але звичайними вологими серветками краще не користуватись – бо через них може виникнути подразнення шкіри навколо анусу.

Нові статті

Схожі статті

Розійшлися шляхи: Наталка Денисенко назвала акторку, з якою ніколи не піде в кадр і чому саме

Українська акторка Наталка Денисенко розповіла про своє ставлення до колег, які покинули Україну. Зокрема, вона висловилась про Галину Безрук, що обрала для себе життя в комфорті в росії.

Завжди сію моркву на зиму при + 5: ось чому потрібно робити це восени – секрет, про який мало хто знає

Досвідчені господині добре знають, що моркву у відкритий ґрунт можна сіяти як навесні, так і під зиму. Осінній посів морквяного насіння зручніше, адже в цей час робіт на городі меншає.

Як виглядають сини Анатолія Хостікоєва: один від Наталії Сумської, а інший – від жінки, яку кохав раніше

Анатолій Георгієвич Хостікоєв – другий чоловік акторки Наталії Сумської, яка народила йому молодшого сина Вʼячеслава. Також в артиста є старший син Георгій – від другого шлюбу з Любовʼю Кубʼюк.

ТОП-5 природних явищ України, які ніде більше не побачите: рожеве озеро, каньйон на 4 області на ще 3

Україна багата не тільки своєю історією та культурою. На території країни розташовані унікальні природні явища, про які ви можете більш детально прочитати в матеріалі "Одного Факту".