Як очистити унітаз добіла від жовтих дешевих плям: перевірений спосіб від прибиральниці санаторія

Плями на унітазі зʼявляються з декількох причин. Частіше за все винуватцем стає жорстка вода або довга перерва між чищеннями. Як прибрати жовті плями з-під обідку унітазу? Читайте про це далі.

Видалення жовтих плям з унітазу може бути занадто складним завданням. Наприклад, якщо прибиранням довгий час нехтували. Чистити унітаз необхідно регулярно. Особливо, якщо у вашому регіоні — жорстка вода.

Більшість плям на поверхні унітазу зʼявляються через жорстку воду. Позбавитись від них за допомогою звичайного відбілювача не вдасться. Про це добре знають співробітниці клінінгових компаній та прибиральниці з готелів і санаторіїв.

Як видалити жовті плями з-під обідку унітазу: поради
Як видалити жовті плями з-під обідку унітазу: поради

Щоб дійсно позбавитись від дешевих жовтих плям на поверхні унітазу і відмити його добіла — варто скористатись продуктом, що містить у своєму складі кислоту. Тобто, засіб повинен бути нелужним. Гарний ефект дадуть препарати для видалення вапняного нальоту.

Звичайний відбілювач для сантехніки ніколи не зможе прибрати вапняний наліт назавжди. Він лише його знебарвлює. Тому жовті плями дуже швидко повертаються знов.

Найкращий і потужний засіб проти вапняного нальоту на унітазі, яким користуються усі досвідчені прибиральниці — це звичайний білий оцет. З нього виходить натуральний, але нелужний засіб для видалення вапняного нальоту.

Рецепт натурального засобу для чищення унітазу на основі оцту

Щоб назавжди видалити жовті плями з-під обідка та поверхні унітазу, виконайте наступні декілька дій.

Як приготувати натуральний засіб для видалення вапняного нальоту з унітазу: рецепт
Як приготувати натуральний засіб для видалення вапняного нальоту з унітазу: рецепт

Крок № 1. Плями потрібно засипати харчовою содою і залишити її так на 15 хвилин.

Крок № 2. Усю поверхню унітазу залити білим оцтом. Деякі прибиральниці кажуть, що найкращий ефект буде досягнуто, якщо перед використанням оцет нагріти, щоб він був гарячим.

Крок № 3. Контакт соди із оцтом призведе до бурхливої реакції. Суміш почне шипіти і це призведе до активації кислоти. Завдяки цьому відбудеться руйнування найстійкішого вапняного нальоту.

Крок № 4. Суміш треба залишити на поверхні унітазу ще на 10 хвилин. А далі – ретельно почистити губкою для унітазів.

Крок № 5. Після чистки треба декілька разів спустити воду, щоб усе змилося.

Якщо надана інструкція не допоможе позбавитись від старих жовтих плям — можете додатково обробити поверхню сантехніки соком свіжого лимону. Він окрім очищення позбавить від неприємного запаху в туалеті.

Нові статті

Схожі статті

Куди ділася 50-річна екс-дружина Кличка Наталія Єгорова: показує стрункі ніжки “Чорноброва красуня”

Наталія Єгорова – 50-річна модель, колишня дружина спортсмена Віталія Кличка. Де Наталія живе зараз і чи продовжує займатись модельним бізнесом? Редакція "Одного факту" розповість подробиці.

Життя цих п’яти знаків Зодіаку наповниться щастям вже з цього вівторка: гороскоп на липень 2024 року

Знаки Зодіаку Терези, Близнюки, Скорпіон, Діва та Водолій будуть щасливими протягом усього липня та випаде чудовий шанс - гороскоп на липень 2024 року.

Гороскоп на 3 липня 2024 року для всіх знаків Зодіаку: час зрозуміти, чого ви хочете досягнути у житті

Гороскоп на 3 липня 2024 року для всіх знаків Зодіаку прогнозує день сповнений роздумів про майбутнє життя - визначте пріоритети та крокуйте за власними цілями.

“Без такого Колі не було б такої Раї”: полтавський баяніст, що підкорив серце співачки Раїси Кириченко

Раїсу Кириченко не дарма називали берегинею української пісні. Але хтозна, як би склалась її творча доля, якби в житті не трапилось справжнього кохання із баяністом Миколою Кириченком.