Як охолодити квартиру чи будинок, якщо немає кондіціонера: ці методи реально працюють влітку. Спробуйте!

Літо в 2024 році видалось занадто теплим. В умовах відключень світла скористатись кондиціонером неможливо, тому українцям стануть у нагоді поради по охолодженню квартири підручними засобами.

В умовах аномальної спеки, яка господарює зараз у багатьох українських містах — єдиним порятунком для багатьох українців стають прохолодні приміщення. Але що робити тим, в кого в квартирі кондиціонер відсутній, а встановити його немає жодної можливості? Або ж зростання вартості електроенергії не дозволяє в повній мірі скористатись цим приладом через необхідність економії?

Можливість охолодити житло в спеку без кондиціонера все ж є. “Один Факт” підготував декілька порад, як це зробити.

Закрийте вікна щільними темними шторами

Жалюзі або штори темного кольору добре стримують сонячні промені, що нагрівають предмети в кімнаті. Однак щоб в приміщенні царювала прохолода – доведеться тримати вікна закритими майже увесь день.

Наклейте на вікна сонцезахисну плівку

Спеціальна плівка допоможе вам пережити спекотні дні, якщо вікна у вашій кімнаті виходять на сонячну сторону. Як варіант – віконця можна обклеїти тонувальною плівкою для автомобілів.

Зволожуйте повітря

Щоб в кімнаті було прохолодно - потрібно регулярно зволожувати повітря
Щоб в кімнаті було прохолодно – потрібно регулярно зволожувати повітря

Придбайте для будинку звичайний зволожувач. Наповніть його крижаною водою. Туди ж можна додати декілька крапель лимонного соку.

Якщо можливості скористатись спеціальним зволожувачем немає – можна замінити його звичайним пульверизатором. Крижану воду в приміщенні розпорошують з інтервалом в 1-1.5 години.

Провітрюйте приміщення правильно

Правильне провітрювання приміщення — запорука найкращого мікроклімату. Найкращий час для провітрювання квартири – це ранній ранок та пізній вечір. Наприклад, до 8:00 ранку в приміщення потрапить прохолодне ранкове повітря. Після 22:00 спека спаде і можна буде знов відкрити віконця в кімнаті. В проміжку між 8:00 до 22:00 години, навпаки, їх краще закрити.

Вимикайте в оселі усю побутову техніку

Працююча побутова техніка підвищує температуру в кімнатах. Щоб вона не нагрівала повітря – усі кавоварки, мікрохвильовки та телевізори з чайниками краще вимикати, якщо ними не користуються.

Вимкніть сушку для рушників

Сушарка для рушників теж добряче нагріває навколишній простір. Якщо вона електрична – її краще вимкнути з розетки.

Увімкніть витяжку

Під час приймання душу або приготування їжі краще увімкнути витяжку. Вона чудово видалить пару та частину гарячого повітря з приміщення.

Скористайтесь вентилятором

Вентилятор – теж може допомогти у спекотну погоду. Але якщо він буде ганяти по кімнаті гаряче повітря – це бажаного ефекту не дасть. Щоб вентилятор не крутив дарма дорогоцінні кіловати електроенергії — встановіть перед ним пляшки із крижаною водою. За бажанням можете взагалі воду заморозити — ефект буде тільки кращим.

2-3 рази на день робіть вологе прибирання

Вологе прибирання в кімнатах влітку зробить мікроклімат більш комфортним
Вологе прибирання в кімнатах влітку зробить мікроклімат більш комфортним

Прибирання з використанням крижаної води допоможе охолодити навколишній простір у кімнаті. Проводять його 2-3 рази на день.

Звільніть підлогу від усього зайвого

Щоб у спекотну погоду в кімнаті було прохолодно — підлогу варто звільнити від килимів. Також з хати прибирають статуетки, фоторамки, плюшеві іграшки та подушки, які збирають пил на своїй поверхні.

Нові статті

Схожі статті

“Старіє в зворотному напрямку”: 94-річна Ліна Костенко з макіяжем і манікюром носить фліску Columbia

Видатна поетеса Ліна Костенко продовжує надихати прихильників своєю елегантністю та прекрасним зовнішнім виглядом - стильна жінка у віці 94 роки.

Куди ділася 50-річна екс-дружина Кличка Наталія Єгорова: показує стрункі ніжки “Чорноброва красуня”

Наталія Єгорова – 50-річна модель, колишня дружина спортсмена Віталія Кличка. Де Наталія живе зараз і чи продовжує займатись модельним бізнесом? Редакція "Одного факту" розповість подробиці.

Життя цих п’яти знаків Зодіаку наповниться щастям вже з цього вівторка: гороскоп на липень 2024 року

Знаки Зодіаку Терези, Близнюки, Скорпіон, Діва та Водолій будуть щасливими протягом усього липня та випаде чудовий шанс - гороскоп на липень 2024 року.

Гороскоп на 3 липня 2024 року для всіх знаків Зодіаку: час зрозуміти, чого ви хочете досягнути у житті

Гороскоп на 3 липня 2024 року для всіх знаків Зодіаку прогнозує день сповнений роздумів про майбутнє життя - визначте пріоритети та крокуйте за власними цілями.