10 звичок бідняків, яких багаті люди свідомо уникають: це гарантований квиток до вічної бідності

Більша частина нинішніх мільйонерів колись були звичайними людьми із середнім рівнем достатку. Які звички допомогли їм примножити багатство та стати володарями цілої купи грошей?

Більшість людей мріють стати багатими, але не кожному вдається це зробити. Чи знаєте ви, що близько 80% людей — це вихідці з родин із середнім або низьким рівнем доходу. Навіть велика спадщина від дідусі-мільярдера не є квитком до безмежного багатства.

Якщо поглянути на результати дослідження 2024 року від Ramsey Solutions, то виявляється, що приблизно 21% людей успадкували свої фінансові статки. Ще 3% мільйонерів отримали у спадок приблизно 1 мільйон доларів. Приблизно третина мільйонерів, які стали багатими завдяки спадщині – так і не змогли примножити гроші. Прибуток або залишився на колишньому рівні, або взагалі зменшився в декілька разів.

Експерти кажуть, що бути мільйонером – це кожен свій день починати із певних звичок та користуватись певними стратегіями.

Звичка № 1. Мережа успішних людей

Усі мільйонери оточують себе виключно успішними людьми. Це відчиняє для них двері у світ нових можливостей та починань. В житті багатих людей випадкового спілкування точно ніколи не буде.

Вони шукають звʼязки для спілкування цілеспрямовано – щоб отримати від нових знайомих певні знання та інвестиційні можливості.

Людина, яка зараз є небагатою — може самостійно збудувати мережу успішних звʼязків. Наприклад – зайнятись волонтерством або вступити до професійних асоціацій.

Звичка №2. Психологічна установка на багатство

Ментальний аспект фінансового зростання полягає в тому, що ваше фінансове становище може покращитись завдяки зусиллям та постійному навчанню.

Заможні люди вміють перебороти в собі негативні установки про успіх та гроші. Мільйонери звикли вчитись щодня та вдосконалювати власні фінансові звички.

Звичка № 3. Декілька потоків доходу

В багатих людей доходи завжди йдуть з декількох джерел. Часто вони створюють пасивний дохід, який приносить гроші стабільно, регулярно та без вагомих щоденних зусиль. Такий підхід допомагає збільшити фінансовий прибуток, та забезпечує безпеку, якщо якесь з джерел доходу стало слабким.

Серед стандартних джерел доходу для мільйонерів: прибуток від оренди нерухомості та бізнесу, гроші від відсотків за акції, роялті від інтелектуальної власності.

Звичка № 4. Мистецтво стратегічного інвестування

Заможні люди змушують гроші працювати на себе. Для цього в них є інструмент стратегічного інвестування. Мільйонери добре розуміють, що таке складні відсотки і розумне розподілення свого фінансового портфелю, а також — необхідність класифікації активів (акції, нерухомість, облігації).

Звичка № 5. Прагнення до постійного навчання

Безперервне навчання допоможе завжди бути в курсі останніх світових тенденцій. Мільйонери завдяки цій звичці постійно вдосконалюють свої навички прийняття фінансових рішень.

Звичка № 6. Жити за коштами

Корисні звички і стратегії мільйонерів
Корисні звички і стратегії мільйонерів

Всупереч розповсюдженій думці про те, що багато мільйонерів полюбляють витрачати кошти – багато хто з багатіїв навпаки, полюбляє заощаджувати. Значну частку доходів вони інвестують, особливо на ранніх етапах побудови багатства.

Звичка інвестувати та жити за коштами — вкрай важлива, якщо ви мрієте про мільйони. Причому незалежно від рівня вашого заробітку. Бюджет мільйонера завжди складається з таких пріоритетних пунктів, як економія та інвестування.

Щоб здобути велике багатство – потрібно відшукати в своєму житті сфери, де можна скоротити витрати. Але це повинно бути без шкоди для якості життя.

 

Звичка № 7. Довгострокове збереження багатства

Кожна заможна людина не просто заробляє гроші – вона ще й приділяє велику увагу збереженню і примноженню власного багатства в довгостроковій перспективі. Цей процес містить в собі формування трастів, планування і розподілення спадщини, реалізацію податкових стратегій.

Звичка № 8. Борг як інструмент для зростання

Мільйонер завжди розуміє різницю між хорошим та поганим боргом. Багаті люди зазвичай уникають боргів з високими відсотками, але не бояться використати взятий кредит на формування інвестицій у власні активи. Адже саме вони можуть в подальшому стати джерелом прибутку.

До боргів багатії підходять з обережністю. І перш ніж брати його – зважують потенційний прибуток та ризики.

Звичка № 9. Максимальна продуктивність і тайм-менеджмент

Кожен мільйонер добре знає: час – це гроші. Більшість успішних людей встає зранку, щоб спланувати свій день та розставити пріоритети у власній діяльності, які допоможуть їм досягти їх фінансових цілей.

Багаті люди схильні до високої організованості. Вони ніколи не будуть витрачати часу на ті заняття, які не приносять їм прибутку або позитивної енергії.

Звичка № 10. Фінансова освіта та знання

Фінансова грамотність – важливий інструмент для багатьох мільйонерів. Такі люди оточують себе лише експертами, які можуть надати їм цінні рекомендації.

Маючи доступ до фінансової інформації – багатії ухвалюють зважені рішення і завжди знаходяться у вирії економічних подій. А ще вони регулярно переглядають фінансову звітність.

Нові статті

Схожі статті

Соковиті і смачненькі квашені помідори за бабусиним рецептом – від такої закуски за вуха не відтягнеш

Квашені помідори — одна з найулюбленіших зимових закусок, якою варто запасатися вже зараз. Помідори можна брати будь-якого сорту. Головна умова – дотримуватися наданої рецептури.

43-річний Потап спародіював 51-річного Винника: показав бур’янець на балконі і назвав точну дату повернення

43-річний український музикант Потап, якого зараз називають втікачем – вирішив спробувати себе в новому амплуа. Він показав пародію на Олега Винника. Дивіться відео з Потапового балкону.

Вже з 1 жовтня: тарифи на Інтернет в Україні можуть стрімко злетіти вгору. На скільки підвищать ціни і чому?

Вже з 1 жовтня 2024 року українські провайдери Інтернету можуть підвищити тарифи на свої послуги втричі. З чим повʼязане суттєве подорожчання послуги? Деталі розповість "Один Факт".

Сказала “так”: 34-річна Ольга Харлан оголосила про найважливіше рішення в житті — Білодід її привітала

Українська чемпіонка Олімпійських ігор-2024 Ольга Харлан повідомила важливу новину. Дівчина прийняла пропозицію руки та серця від свого коханого хлопця, італійського спортсмена Луїджи Самеле.