Ароматні і апетитні: на чому смажити гриби, щоб було смачно? Господині готують так завжди – спробуйте і ви!

Не кожна господиня зможе приготувати гриби так, щоб і смачно вийшло, і корисно. На чому краще смажити продукт, щоб створити з грибочків справжній кулінарний шедевр?

Багато господинь припускаються помилок під час приготування грибів. Наприклад, спочатку додають в розігріту олію на пательні порізану цибулю, а тільки потім – гриби. Та більш правильною буде інша послідовність дій:

  • розігріти олію;
  • висипати на пательню грибочки;
  • обсмажити їх до золотистого кольору;
  • додати цибулю та продовжувати смаження, постійно помішуючи.

Якщо до смажених грибів додають ще й часник, то послідовність буде такою: гриби, цибуля, часник.

Особливості смаження грибів: на чому приготувати, щоб було смачно?
Особливості смаження грибів: на чому приготувати, щоб було смачно?

Не менш важливим є і продукт, на якому смажать грибочки. Професійні шеф-кухарі радять використовувати для цього оливкову олію, вершкове або топлене масло. Враховуйте, що при смаженні гриби виділяють сік. Його треба добре випарувати.

Часто господині викладають на пательню сирі печериці. Гриби починають виділяти рідину, а процес приготування перетворюється не на смаження в олії, а на варіння у власному соку.

Щоб цього не сталось – грибочки спочатку доводять до напівготовності, попередньо проваривши їх у підсоленій воді протягом 5 хвилин.

Смажені грибочки виходять неймовірно смачними та ароматними, якщо підібрати до них правильну олію. Отже, на чому краще їх посмажити?

Вершкове масло

Господині, які бажають надати грибочкам неперевершеного вершкового присмаку – для їх смаження використовують вершкове масло. Але свіжий продукт використовувати для цього не варто – буде пригоряти. Краще обрати топлене масло.

Що одна хитрість, яка дозволить перетворити звичайні смажені грибочки на кулінарний шедевр – це поєднання двох видів жирів. Спочатку на пательню додають рослинну олію, а наприкінці приготування – шматочок вершкового масла.

Рослинна олія

Класична рослинна олія – найкращий варіант для смаження грибів. Можна використати соняшникову олію, але краще надати перевагу оливковій.

Секрети смаження смачних та апетитних грибів
Секрети смаження смачних та апетитних грибів

Гриби під час смаження на рослинній олії не пригоряють. Їх смак залишається нейтральним і завдяки цьому гурмани зможуть насолодитись смаком готової страви.

Для смаження грибів важливо вибирати якісну рослинну олію, яка не буде мати різкого аромату.

Смалець

Гриби можна обсмажити на смальці
Гриби можна обсмажити на смальці

Багато господинь готують гриби на… смальці. Деяким смак страви з такою добавкою здається найсмачнішим. Інші ж вважають, що поєднувати смалець з грибами не можна. Готовий продукт через це виходить не апетитним.

Нові статті

Схожі статті

Соковиті і смачненькі квашені помідори за бабусиним рецептом – від такої закуски за вуха не відтягнеш

Квашені помідори — одна з найулюбленіших зимових закусок, якою варто запасатися вже зараз. Помідори можна брати будь-якого сорту. Головна умова – дотримуватися наданої рецептури.

43-річний Потап спародіював 51-річного Винника: показав бур’янець на балконі і назвав точну дату повернення

43-річний український музикант Потап, якого зараз називають втікачем – вирішив спробувати себе в новому амплуа. Він показав пародію на Олега Винника. Дивіться відео з Потапового балкону.

Вже з 1 жовтня: тарифи на Інтернет в Україні можуть стрімко злетіти вгору. На скільки підвищать ціни і чому?

Вже з 1 жовтня 2024 року українські провайдери Інтернету можуть підвищити тарифи на свої послуги втричі. З чим повʼязане суттєве подорожчання послуги? Деталі розповість "Один Факт".

Сказала “так”: 34-річна Ольга Харлан оголосила про найважливіше рішення в житті — Білодід її привітала

Українська чемпіонка Олімпійських ігор-2024 Ольга Харлан повідомила важливу новину. Дівчина прийняла пропозицію руки та серця від свого коханого хлопця, італійського спортсмена Луїджи Самеле.