Це щось новеньке, але давно забуте “стареньке”: навіщо класти каштани у шафу? Оригінальний лайфхак

Догляд за домашніми шафами - обовʼязкова умова, якою деякі господині нехтують. Через це всередині зʼявляється неприємний запах і… комахи. Що зробити, аби цього не сталось? Спосіб – є!

Багато господинь забувають про те, що за меблями потрібно регулярно доглядати. В кухонних шафах і гардеробних через відсутність прибирання може виникнути неприємний запах. Також в шафах, які залишаються без догляду тривалий час – заводяться шкідливі комахи та міль. Що зробити, аби цього не сталось?

Кожна господиня вирішує проблему чистоти в шафах по-своєму. Дехто постійно проводить генеральне прибирання. Інші ж обирають обробку поверхні всередині шаф господарським милом.

Втім існує більш оригінальний спосіб догляду, про який чули далеко не всі. І повʼязаний він із… свіжими плодами каштанів.

Як каштани допомагають боротись із шкідниками в домашніх шафах
Як каштани допомагають боротись із шкідниками в домашніх шафах

Виявляється, що звичайні каштани можуть принести користь в домашньому господарстві. Саме їх плоди стануть на заваді шкідникам, які оселяються на полицях брудних шаф.

Справа в тому, що каштани в свіжому вигляді мають різкий аромат. Він відлякує комах, які полюбляють селитися всередині шаф та псувати одяг господарів. Завдяки плодам ви назавжди позбавитесь від молі та будь-яких інших шкідників.

Каштани, до речі, можна розкладати не тільки в шафи для одягу. Місце для цих плодів знайдеться і в кухонних шафах. Їх запах захистить крупи та продукти, які там зберігаються – від харчової молі із жучками.

Досвідчені фахівці радять підсушити каштани перед тим, як розкладати їх по шафах. Висушені плоди можна використовувати за призначенням.

Спосіб дезінфекції кухонних та кімнатних шаф каштанами — нестандартний. Однак він же є доволі ефективним та добре зарекомендував себе в домашньому господарстві.

Навіщо розкладати каштани в шафи для одягу та круп
Навіщо розкладати каштани в шафи для одягу та круп

Спробуйте і ви покласти підсушені каштани у домашні шафи. Про результати експерименту обовʼязково розповідайте в коментарях.

Нові статті

Схожі статті

Андрій Данилко відкрив секрет своїх стосунків: що то був за поцілунок між тим та заміжньою мамою Сердючки?

Артист Андрій Данилко багато років виступає на сцені в образі Вєрки Сердючки. Про його особисте життя ходять легенди. Зокрема, співаку приписують стосунки із сценічною "мамою", Інною Білоконь.

Сукня під вечір п’ятниці: Настя Каменських “розхристала” душу навстіж, щоб танцювати до ранку (Відео)

Відома співачка Анастасія Каменських показала, в якій сукні запланувала танцювати до ранку. Потап вже оцінив наряд коханої. І готовий відпустити в ньому благовірну на зустріч з подружками.

В діадемі з намиста і білій сукні: 37-річна Настя Приходько пішла під вінець вдруге після 11 років шлюбу

Співачка Анастасія Приходько відзначила особливу дату в родині другим вінчанням. Зірка показала себе із чоловіком Олександром в храмі, посеред ікон і розповіла про нові обітниці перед Богом.

Щаслива Камалія радіє подвійному поповненню в родині: “Найкращий подарунок, який могла подарувати мені доля”

Українська Леді Гага Камалія сьогодні, 6 вересня – розповіла про подвійний привід для радості. В її родині 11 років тому народились дві чарівні принцеси, дві донечки-близнючки, Арабелла та Мірабелла.