Якщо вершкове масло кришиться, що це означає? Справа не тільки в якості – експерти розповіли, в чому причина

Вершкове масло почало кришитися і ви вирішили викинути його в смітник? Не поспішайте цього робити, адже справа може бути зовсім не в якості продукту. Експерти розповіли, чому масло починає кришитись.

Якщо ви помітили, що вершкове масло почало сильно розкришуватись – то причина тому може бути зовсім не в якості.

В продажу зараз зустрічаються різні види вершкового масла. Виробник продукту зазначає на пакуванні інформацію, за якою визначають його якість. Отже, з яких причин розкришується вершкове масло?

Чому вершкове масло кришиться: 2 основних причини

Фахівці розповіли, чому насправді вершкове масло кришиться. Не завжди тут справа в якості. Часто причиною стає те, що продукт зберігають в… морозильній камері.

Якість дешевого вершкового масла зазвичай дуже низька
Якість дешевого вершкового масла зазвичай дуже низька

Якщо вершкове масло покласти до морозилки і довго там тримати, то воно при розморожуванні почне розкришуватись. Аналогічна проблема виникає, коли вершкове масло постійно заморожують та розморожують. В цьому випадку слід казати про порушення умов зберігання, а не погану якість продукту.

Під час заморозки та розморозки вершкове масло може кришитися
Під час заморозки та розморозки вершкове масло може кришитися

Вершкове масло ніколи не заморожувалось, але все одно кришиться? Імовірно, під час виготовлення була порушена технологія виробництва. Чи в складі продукту – забагато рослинних жирів.

Визначити низьку якість вершкового масла можна і при приготуванні страв. Наприклад, про погану якість свідчить його почорніння під час смаження їжі на пательні.

Занадто мʼяке вершкове масло теж забагато користі вам не принесе. Тому ретельно перевіряйте його перед тим, як купити.

Характеристики якісного вершкового масла

Фахівці з безпечного харчування радять обирати вершкове масло за складом. Перед покупкою зверніть увагу на упаковку. На ній виробник вказує усю необхідну інформацію.

На що звернути увагу при покупці вершкового масла
На що звернути увагу при покупці вершкового масла

Вершкове масло, в складі якого на першому місці стоять незбиране молоко або вершки – можна вважати якісним. Якщо ж в складі містяться рослинні жири у великій кількості – від такого продукту ліпше відмовитись.

Зазвичай виробники продають неякісне вершкове масло дешевше. Але тут вже вам потрібно вирішити, що для вас важливіше – спокуслива ціна чи власне здоровʼя.

Перед покупкою зверніть увагу й на жирність вершкового масла. Вона вказана на лицьовій стороні пакування великими цифрами. Жирність якісного продукту становить не менше 72.5%.

Нові статті

Схожі статті

43-річний Потап спародіював 51-річного Винника: показав бур’янець на балконі і назвав точну дату повернення

43-річний український музикант Потап, якого зараз називають втікачем – вирішив спробувати себе в новому амплуа. Він показав пародію на Олега Винника. Дивіться відео з Потапового балкону.

Вже з 1 жовтня: тарифи на Інтернет в Україні можуть стрімко злетіти вгору. На скільки підвищать ціни і чому?

Вже з 1 жовтня 2024 року українські провайдери Інтернету можуть підвищити тарифи на свої послуги втричі. З чим повʼязане суттєве подорожчання послуги? Деталі розповість "Один Факт".

Сказала “так”: 34-річна Ольга Харлан оголосила про найважливіше рішення в житті — Білодід її привітала

Українська чемпіонка Олімпійських ігор-2024 Ольга Харлан повідомила важливу новину. Дівчина прийняла пропозицію руки та серця від свого коханого хлопця, італійського спортсмена Луїджи Самеле.

Космічний камінь пролетів крізь атмосферу: падіння астероїда на Філіппінах вдалось засняти (Фото, Відео)

В середу, 4 вересня, в небі над Філіппінами помітили світ астероїду 2024 RW1. Космічний камінчик стрімголов пролетів крізь атмосферу, осяявши Землю яскравим світлом. Момент потрапив на відео.