Як відмити жир на ручках газової плити за лічені хвилини? Заблищать, як нова копійка і масних плям не буде

Ручки на газовій плитці потрібно чистити регулярно. Під час приготування їжі на них зʼявляються масні плями. Які способи використати, щоб вони знов заблистіли і ніяких забруднень не було?

Ручки газової плитки під час приготування їжі забруднюються жиром. Масні плями та інші забруднення накопичуються на поверхні, тому їх потрібно постійно очищувати одночасно із самою плиткою. Як це правильно зробити і які засоби використовувати?

В першу чергу ручки перед очищенням потрібно зняти з плити. В сучасних моделях приладів вони знімаються дуже легко. Якщо вам не вдається виконати цю процедуру – імовірно, ручки застрягли від накопичення залишків їжі. В такому випадку варто нанести на основу ручок знежирювач і трохи почекати.

Щоб відмити ручки газової плитки, скористайтесь старою зубною щіткою
Щоб відмити ручки газової плитки, скористайтесь старою зубною щіткою

Ретельно та гарно відчистити ручки газової плитки допоможуть мильний розчин та… звичайна зубна щітка. Якщо ваша стара щітка вже потребує заміни – не викидайте її. Вона згодиться саме для таких випадків – коли потрібно якісно та швидко відмити ручки на газовій плитці.

Отже, приготуйте мильний розчин для чищення ручок. Для цього у чисту теплу воду додайте невелику кількість мильної стружки. Краще використовуйте господарське мило для цього. Натріть його заздалегідь на спеціальній дрібній тертці.

Як відмити ручки газової плитки від липкого жиру: дієвий спосіб
Як відмити ручки газової плитки від липкого жиру: дієвий спосіб

Ретельно розмішайте мильну стружку у воді, щоб вона повністю розчинилася. Далі візьміть усі ручки, зняті з плити – та вкиньте їх у мильну воду. Залиште їх на деякий час для відмокання.

Поки ручки відмокають – намочіть в тому ж мильному розчині чисту ганчірку. Нею протріть місця розташування ручок на плитці (основу). Зазвичай на них також накопичується велика кількість липкого жиру.

Коли ручки добре відмокнуть – ретельно почистіть їх зубною щіткою. Далі – прополощіть їх під проточною холодною водою. Витріть насухо серветкою, зробленою з мікрофібри. і встановіть на місце.

Зверніть увагу, що спосіб із мильним розчином допомагає не завжди. Якщо ручки після чищення все одно залишились брудними – спробуйте скористатись додатковим засобом. Тут на допомогу може прийти… лимонна кислота.

Ручки після миття треба поставити в окрему суху миску. Зверху їх посипають порошком лимонної кислоти і додають трохи води, щоб засіб вступив в реакцію. Потім їх потрібно залишити на 30 хвилин. Після цього – добре почистити зубною щіткою або кухонною губкою.

І наостанок – корисна порада. Щоб жир не накопичувався на поверхні ручок товстим шаром – витирайте їх хоча б один раз на тиждень. Адже чим довше жир залишається на їх поверхні – тим щільніше стає, і тим складніше потім його відмити.

Нові статті

Схожі статті

Ірма Вітовська, Ахтем Сеітаблаєв та інші: відатні кінодіячі України отримали президентську нагороду

Відомі українські кінодіячі напередодні Дня українського кіно отримали особисті відзнаки від Президента України. Всього нагороди отримали 11 кінодіячів. Відповідний указ був підписаний 13 вересня.

Ефектна фотосесія посеред інопланетного пейзажу: Ольга Мартиновська з “МастерШефа” знайшла трактор На Марсі

Суддя з "МастерШефу" Ольга Мартиновська показала нові фотографії зі свого відпочинку. Цього разу вона майнула подалі від Чорного моря і опинилась… посеред марсіанських пейзажів.

“Ми переїхали”: 30-річна дружина Віктора Павліка вперше провела екскурсію новою квартирою (ФОТО)

Нарешті здійснилась мрія бізнесвумен Катерини Репяхової та вона разом із Віктором Павлік і Михасиком переїхали до нової квартири - як вона виглядає?

Згадайте смак дитинства: як приготувати пухкий манник лише з 1 склянки сметани – швидко та дешево

Манник вийде нереально смачним, навіть якщо ви зовсім не вмієте готувати - рецепт пухкої та ніжної випічки лише з однієї склянки сметани. Покроково.