Не можете відіпрати плями від косметики, а улюблену сорочку не вдягаєте, через слід від чорнила? – вихід є!

Набридло возитись із плямами? Топ 5 ефективних методів видалення складних плям: Як боротися з травою, чорнилом, вином та іншими важкими забрудненнями, зберігаючи одяг чистим і свіжим.

Важкі плями на одязі та тканинах можуть бути справжньою проблемою. Від трави та до чорнила, кожен тип плями вимагає спеціального підходу для ефективного видалення. Ці поради обов’язково допоможуть вам у боротьбі із забрудненим одягом!

Як позбутись плям від трави

Спершу нанесіть білий оцет безпосередньо на пляму і залиште на 30 хвилин. Після цього ретельно промийте тканину холодною водою. Якщо пляма залишилася, можна скористатися ще одним методом: змішайте соду з перекисом водню до утворення пасти, нанесіть її на пляму і залиште на 30 хвилин. Потім обережно потріть пляму м’якою щіткою і виперіть одяг у пральній машині за звичайним режимом.

Як позбутись плям від вина

Негайно посипте пляму великою кількістю солі, яка вбере частину рідини. Залиште сіль на плямі на кілька хвилин, після чого обережно струсіть або видаліть її. Далі змішайте соду з водою до утворення пасти, нанесіть цю пасту на пляму і залиште на кілька годин. Після цього виперіть одяг у пральній машині за звичайним режимом. Якщо пляма ще залишається, можна нанести на неї невелику кількість білого оцту перед пранням.

Експерти поділились секретами, як вивести найскладніші плями
Експерти поділились секретами, як вивести найскладніші плями

Як позбутись плям від чорнила

Нанесіть медичний спирт на ватний диск і обережно потріть пляму від країв до центру, щоб уникнути розповсюдження чорнила. Спирт розчинить чорнило і полегшить його видалення. Після цього промийте тканину холодною водою. Якщо пляма залишається, нанесіть білу зубну пасту чи зубний порошок, залиште на кілька хвилин, потім обережно потріть м’якою щіткою. Знову промийте тканину холодною водою і виперіть одяг у пральній машині за звичайним режимом.

Як позбутись плям від жиру

Посипте пляму кукурудзяним крохмалем або дитячою присипкою та залиште на кілька годин. Потім струсіть або видаліть порошок і нанесіть засіб для миття посуду на пляму. Залиште на 10-15 хвилин, після чого ретельно промийте теплою водою і виперіть одяг у пральній машині.

Як позбутись плям від кави

Нанесіть гліцерин на пляму і залиште на 30 хвилин, потім промийте холодною водою. Якщо пляма залишилась, нанесіть пасту з соди й води, залиште на 30 хвилин, потріть м’якою щіткою і знову промийте холодною водою. Виперіть одяг у пральній машині.

Експерти поділились секретами, як вивести найскладніші плями
Експерти поділились секретами, як вивести найскладніші плями

Нові статті

Схожі статті

Спогади з рідного Мукачева: Святослав Вакарчук у 49 років згадав дитинство і показався у візочку

Лідер гурту "Океан Ельзи" Святослав Вакарчук поділився спогадами з рідного міста. Він показав архівну світлину зі свого дитинства, на якому позував у візочку ще зовсім малюком.

“Це особлива насолода”: багатодітна мама Лілія Ребрик показала перше досягнення 6-місячної доньки Аделіни

Ведуча Лілія Ребрик разом із родиною привітала молодшу доньку Аделіну з 6 місяцем народження. В цей святковий день знаменита мама повідомила, яким досягненням порадувала її малеча.

“Ненавиджу”. 36-річний Володимир Дантес підкорив Говерлу разом із Дашею Кацуріною: мріяли піти в похід

Співак Володимир Дантес заради своєї коханої Даші Кацуріної готовий на все - наприклад, підкорити разом із нею Говерлу. Як все пройшло - подробиці.

Невже вони знову разом? 40-річний Слава Дьомін показався разом із своєю екс-дружиною Ксенією (ФОТО)

Слава Дьомін тривалий час має статус холостяка, але нещодавно відомий ведучий показався разом із своєю колишньою дружиною - невже пара возз'єдналась?