Чайник блищатиме від чистоти, а холодильник виглядатиме, як новий: Топ-3 поради для генерального прибирання

Прибирання кухні, це невід'ємна частина догляду за своєю оселею: Як прибрати так, щоб усі поверхні та прилади мали неймовірний блиск і виглядали, як новенькі?

Генеральне прибирання кухні – важливий етап підтримки чистоти та порядку в оселі. Кухня є місцем, де готують їжу, тому її чистота напряму впливає на здоров’я всієї родини.

Як очистити чайник від накипу?

Наповніть чайник наполовину водою та додайте стільки ж оцту. Доведіть до кипіння і залиште вистигати на кілька годин або на ніч. Після цього вилийте розчин і добре промийте чайник кілька разів, щоб видалити залишки оцту.

Для ще одного способу розчиніть 2-3 столові ложки лимонної кислоти у воді. Доведіть до кипіння і залиште на 30 хвилин. Потім вилийте розчин і добре промийте чайник водою, щоб видалити будь-які залишки кислоти.

Топ-3 поради для генерального прибирання
Топ-3 поради для генерального прибирання

Як прибрати неприємний запах з холодильника?

Для очищення змішайте харчову соду з водою до утворення пасти й використовуйте її для очищення внутрішніх поверхонь холодильника. Сода допомагає нейтралізувати запахи й видаляє забруднення. Або ж, наповніть невелику миску харчовою содою і поставте її на полицю холодильника та залиште на кілька днів.

Активоване вугілля також є ефективним поглиначем запахів. Подрібніть кілька таблеток активованого вугілля і помістіть їх у відкриту місткість або мішечок. Поставте в холодильник на кілька днів. Активоване вугілля чудово абсорбує запахи, залишаючи холодильник свіжим.

Топ-3 поради для генерального прибирання
Топ-3 поради для генерального прибирання

Як швидко відмити духову піч?

Спочатку змішайте харчову соду з водою до утворення пасти та нанесіть її на внутрішні поверхні духовки, уникаючи нагрівальних елементів, і залиште на 15-20 хвилин. Потім використайте губку або ганчірку, щоб витерти пасту разом із брудом. Для додаткового очищення можна змочити ганчірку в розчині оцту та води у співвідношенні 1 до 1 і протерти всі поверхні. Якщо залишаються стійкі плями, використовуйте скребок або абразивну губку.

Нові статті

Схожі статті

Мінімум 7 мільйонів за особняк: 54-річна Ірина Білик похизувалась власним просторим заміським маєтком

Поп-діва Ірина Білик хоч і не знайшла своє справжнє кохання, але живе в задоволення у своєму розкішному будинку під Києвом - як же він виглядає?

Смачна намазка на бутерброди: ідеальний рецепт для ситого сніданку, що пасує до кожного ранку

Вранці зазвичай часу на приготування корисної їжі не вистачає. Але водночас хочеться додати до чаю шматочок хліба із паштетом. Наступний рецепт – чудова можливість урізноманітнити свій раціон.

Молодший за неї на 8 років: 41-річна Джамала розповіла історію знайомства з чоловіком, з яким має 3 синів

Джамала виховує 3 синів разом зі своїм чоловіком, якого часто публікує у своїх соціальних мережах, хоча до цього зіркове подружжя приховувало свої стосунки 5 років - як розпочався роман?

Сукня українського бренду та взуття від Луї Віттон: вагітна дружина Монатіка похвалилася стильним образом

Дружина популярного співака Дмитра Монатіка показала новий та стильний образ на повсякдень. Вагітна Ірина Монатік обрала собі сукню українського бренду та доповнила її сумкою і взуттям Луї Віттон.