Соковитий кріп без парасольок: як виростити врожай пухнастої зелені на домашній грядці? Поради від дачниці

Ароматна і соковита зелень на домашній грядці – мрія кожної господині. Дізнайтеся, як виростити пухнастий кріп без парасольок самостійно. обовʼязково скористайтеся наступними корисними порадами.

Ароматна зелень кропу завжди пасує до будь-якого застілля. Щоб виростити достатню кількість соковитого та запашного кропу без парасольок – почніть підготовку грядок для нього ще з осені. Тоді пряної зелені вистачить і для заморозки на зиму, і для приготування літніх страв та салатів.

Щоб отримати добрий врожай кропу – почніть готувати грядки під його посів ще з осені. На грядку, де в наступному сезоні буде зростати кріп – вносять компост або перегній. Потім – ретельно перекопати землю, щоб корисні речовини просочилися якомога глибше.

Як виростити соковитий та запашний кріп на домашній грядці: поради
Як виростити соковитий та запашний кріп на домашній грядці: поради

Для посіву кропу бажано обирати сонячне місце, адже ця пряна рослина полюбляє багато сонячного світла. На затінених ділянках городу кріп навряд чи виросте пухнастим, соковитим та запашним.

Кислотність ґрунту – ще один вагомий фактор, який під час вирощування кропу ігнорувати не можна. Бажано, щоб рН ґрунту був нейтральним, оскільки в лужній або ж занадто кислотній землі виростити пишний кріп навряд чи вдасться.

Як виростити соковитий та ароматний кріп на домашній грядці
Як виростити соковитий та ароматний кріп на домашній грядці

Щоб кріп ріс пишним, добрим і без парасольок протягом усього сезону – його насіння потрібно сіяти правильно. Закладати його в землю слід аж до кінця серпня, витримуючи інтервал у 2-3 тижні.

До речі, гарно себе зарекомендував спосіб вирощування кропу так званим букетним способом. При ньому в одну ямку вкладають по 10-15 насінин. При такому методі посадки кріп виростає пишними кущиками, а збирати його — досить зручно. Достатньо вирвати усю купку кропу разом, не чекаючи того моменту, коли почнуть зʼявлятися парасольки.

Свіжа зелень кропу стає незамінним помічником на кухні. Її додають у зелені салати, маринади, гарячі страви, соуси та літні супи. Врожай пишного і соковитого кропу закривають і на зиму. Деякі господині сушать ароматну зелень, інші – засолюють кріп у банках або заморожують в морозильній камері. Такі заготовки взимку створюють на домашній кухні справжній осередок різнокольорового літа.

Нові статті

Схожі статті

Спогади з рідного Мукачева: Святослав Вакарчук у 49 років згадав дитинство і показався у візочку

Лідер гурту "Океан Ельзи" Святослав Вакарчук поділився спогадами з рідного міста. Він показав архівну світлину зі свого дитинства, на якому позував у візочку ще зовсім малюком.

“Це особлива насолода”: багатодітна мама Лілія Ребрик показала перше досягнення 6-місячної доньки Аделіни

Ведуча Лілія Ребрик разом із родиною привітала молодшу доньку Аделіну з 6 місяцем народження. В цей святковий день знаменита мама повідомила, яким досягненням порадувала її малеча.

“Ненавиджу”. 36-річний Володимир Дантес підкорив Говерлу разом із Дашею Кацуріною: мріяли піти в похід

Співак Володимир Дантес заради своєї коханої Даші Кацуріної готовий на все - наприклад, підкорити разом із нею Говерлу. Як все пройшло - подробиці.

Невже вони знову разом? 40-річний Слава Дьомін показався разом із своєю екс-дружиною Ксенією (ФОТО)

Слава Дьомін тривалий час має статус холостяка, але нещодавно відомий ведучий показався разом із своєю колишньою дружиною - невже пара возз'єдналась?