Вершкове масло чи олія: на чому приготувати ідеальну ранкову яєчню, щоб сніданок був корисним? Є відповідь

Яєчня – легка і швидка в приготуванні страва до сніданку. Вона надає відчуття ситості на цілий день, але за умови правильного приготування. Який жир обрати для смаження найсмачнішої домашньої яєчні?

Яєчня – проста в приготуванні страва до сніданку, в якій міститься велика кількість білка. Вона доволі ситна і надає купу енергії на увесь день. Існує безліч способів приготувати цю страву ідеально. Заздалегідь потрібно визначити, на якому саме жирі готувати ранкову страву – вершковому маслі або рослинній олії.

По-перше, треба зазначити, що обидва варіанти жиру підходять для смаження яєчні. Адже завдяки їм вдається запобігти прилипанню продукту до дна пательні.

Однак і вершкове масло, і рослинна олія мають різні переваги. Наприклад, вершкове масло зробить вашу ранкову яєчню більш смачною та апетитною. Соняшникова олія — більш корисна для здоровʼя.

Точної відповіді щодо того, який жир обрати для смаження яєчні немає. В цьому випадку все залежить лише від ваших смакових переваг.

Якщо ваше бажання – скуштувати найсмачнішу яєчню, то приготуйте її на якісному вершковому маслі. Саме воно надає готовій страві неперевершеного аромату. У вершковому маслі міститься велика кількість насичених жирів. Його смак в залежності від різновиду може бути трохи солоним або солодким. Під час приготування яєчні смакові властивості вершкового масла під впливом високої температури переходять до страви. Врешті решт яйця на пательні наповнюються неперевершеним, насиченим ароматом.

Найсмачніша яєчня виходить на вершковому маслі
Найсмачніша яєчня виходить на вершковому маслі

Водночас вершкове масло більш небезпечне для здоровʼя, аніж соняшникова олія. Насичені жири в його складі можуть спричинити підвищення рівню поганого холестерину. До того ж, у вершковому маслі немає тієї ж термостійкості, як в рослинних оліях.

Яка рослинна олія ідеально підходить для смаження яєчні?

Якщо ви вирішили приготувати яєчню на пательні – максимальну користь в цьому випадку принесе олія, віджата з плодів авокадо. В ній – багато корисних жирів, мінералів та вітаміну Е. До того ж, вона ніколи не пригоряє, бо має температуру задимлення +270°С.

Найкорисніша яєчня виходить на олії авокадо
Найкорисніша яєчня виходить на олії авокадо

Для смаження яєчні краще не використовувати рафіновану рослинну чи рапсову олію. Користі в цьому продукті – майже ніякої, бо в ній немає жодних корисних жирів.

Ціна – ще один недолік якісної рослинної олії. Вартість цього жиру іноді більша, аніж ціна вершкового масла.

На додачу до олії можна заправити яєчню гострим соусом, паприкою або соєвим соусом.

Можна до страви додати трохи зелені та кунжуту. Тоді смак яєчні до сніданку підніметься на більш високий рівень.

Нові статті

Схожі статті

Мінімум 7 мільйонів за особняк: 54-річна Ірина Білик похизувалась власним просторим заміським маєтком

Поп-діва Ірина Білик хоч і не знайшла своє справжнє кохання, але живе в задоволення у своєму розкішному будинку під Києвом - як же він виглядає?

Смачна намазка на бутерброди: ідеальний рецепт для ситого сніданку, що пасує до кожного ранку

Вранці зазвичай часу на приготування корисної їжі не вистачає. Але водночас хочеться додати до чаю шматочок хліба із паштетом. Наступний рецепт – чудова можливість урізноманітнити свій раціон.

Молодший за неї на 8 років: 41-річна Джамала розповіла історію знайомства з чоловіком, з яким має 3 синів

Джамала виховує 3 синів разом зі своїм чоловіком, якого часто публікує у своїх соціальних мережах, хоча до цього зіркове подружжя приховувало свої стосунки 5 років - як розпочався роман?

Сукня українського бренду та взуття від Луї Віттон: вагітна дружина Монатіка похвалилася стильним образом

Дружина популярного співака Дмитра Монатіка показала новий та стильний образ на повсякдень. Вагітна Ірина Монатік обрала собі сукню українського бренду та доповнила її сумкою і взуттям Луї Віттон.