Турецькі домогосподарки речі без солі не перуть і ось чому: лайфхак, про який мало хто знає – і дарма

Досвідчені турецькі домогосподарки добре знайомі із цим лайфхаком. При кожному пранні вони додають до прального порошку невеличку кількість солі. Розповідаємо, навіщо вони це роблять.

Не всі господині знають, як швидко та якісно відіпрати забруднений одяг. Однак турецькі господині добре знають, що треба робити, аби відчистити брудні шкарпетки і тьмяні сорочки.

Ба більше, в них на вікнах ніколи не можна побачити пожовклі фіранки. Адже гарна господиня добре знає — відбілити їх простіше простого. Для цього потрібно змішати 3-5 столових ложок звичайної харчової солі із 100 грамами прального порошку.

Навіщо додавати в пральну машинку харчову сіль
Навіщо додавати в пральну машинку харчову сіль

Далі цю суміш потрібно розчинити в 5 літрах чистої води. Пожовклий тюль замочують в цьому розчині на 5-6 годин. Після цього – перуть в делікатному режимі у пральній машинці.

До речі, задля профілактики пожовтіння тюльових фіранок — після кожного прання їх можна замочувати в сольовому розчині на 10-15 хвилин. Готують розчин для замочування наступним чином: в 5 літрах води розчиняють 5 столових ложок солі.

Турецькі господині зазначають, що речі білого кольору, випрані із сіллю – набувають свого природнього кольору. Щоб досягнути такого результату – потрібно 3 столових ложки солі розчинити в 1 літрі води. В ньому речі замочують на 2 години, а потім – ретельно прополіскують

Сіль добре виводить з поверхні тканини плями від крові та вина. Щоправда, для цього одяг потрібно попередньо замочити на декілька годин.

Покрокова інструкція з виводу складних плям сіллю:

  • 1-2 столових ложки солі насипають на пляму;
  • брудні речі заливають 1-2 літрами холодної води;
  • залишити на 30-40 хвилин.

Всього лише одна столова ложка солі, додана до відсіку для ополіскувача — допоможе вирішити цілу низку проблем. До них, зокрема, належать:

  • повернення насиченого кольору речам;
  • порошок з одягу виполіскується набагато краще;
  • випрані із сіллю речі сохнуть набагато швидше;
  • махрові рушники після прання із сіллю стають більш пишними та яскравими.

Додаючи 4 столових ложки солі у відсік для порошку – можна вдвічі скоротити кількість прального засобу.

Всього одна чайна ложка солі грубого помелу дозволить дуже добре почистити барабан пральної машинки. Достатньо додати сіль у барабан та виставити температуру прання на 80-90°С.

Навіщо сіль додають в барабан пральної машинки
Навіщо сіль додають в барабан пральної машинки

Сіль добре видалить вапно та накип, бактерії та грибок. Завдяки цьому подовжується термін дії побутової техніки. А ще сіль усуває неприємний запах в машинці.

Нові статті

Схожі статті

“Його серце не витримало”: найбагатша співачка України Камалія поховала чоловіка, якого звали Володею

Співачка Камалія неочікувано поділилась сумною новиною у своїх соцмережах - не стало її рідного Володі. У чому причина та як це сталося? Подробиці

Вся правда вийшла назовні: 29-річна Аліна Гросу більше не приховує обличчя другого чоловіка – хто він

Аліна Гросу тривалий час приховувала обличчя теперішнього чоловіка, але фанати мали здогадки, хто ж це насправді може бути і не помилились - хто він?

“Їм так пощастило, цим дітям”: найкраща подруга 49-річної Могилевської висловилась про її прийомних доньок

Наталія Могилевська вже понад два роки, як стала мамою для двох сестричок, які залишились без батьків. Подруга артистки Ольга Навроцька висловилась про її доньок і розповіла, чому їм пощастило.

Житловий комплекс на околицях Берліну: в мережу потрапили фото апартаментів 51-річного Винника в Німеччині

В мережі показали світлини квартири в Німеччині, де Олег Винник живе разом із своєю коханою Таюне і сином. Співак переїхав за кордон задовго до своєї популярності в Україні.