Що корисніше – кефір чи ряжанка? Експерти-дієтологи дали неочікувану відповідь про популярну “молочку”

Кефір та ряжанка – популярні молочні напої, які не тільки смачні, але й приносять велику користь. "Один Факт" розповість, який із них найбільш корисний і що слід обирати в певних випадках.

Кефір і ряжанка – корисні напої, які готують зі свіжого молока. Обидва вони відрізняються великою користю та мають різні смаки. Наприклад, ряжанка — це продукт, приготований із топленого молока.

Її смак в порівнянні з кефіром – більш ніжний та приємний. Але ж, який з цих двох варіантів напоїв – принесе більше користі організму людини? “Один факт” розповість про це детальніше нижче.

Експерти з харчування наголошують, що і кефір, і ряжанка мають приблизно однакову користь. Однак існують ситуації, коли варто обрати кефір, а коли – надати перевагу ряжанці.

Якщо поглянути на склад ряжанки та кефіру, то вони містять в собі величезну кількість вітамінів, мінеральних речовин та корисних мікроорганізмів. З позиції користі тут важко відокремити якийсь один молочний напій. Втім, існують певні розбіжності, про які важливо зазначити.

Коли варто обирати кефір?

Якщо ви взяли за мету схуднути – без вагань обирайте кефір. Цей кисломолочний напій має низький процент жирності, та й в магазинах його завжди легко віднайти.

Коли кефір в меню буде кориснішим за ряжанку
Коли кефір в меню буде кориснішим за ряжанку

Водночас, відшукати ряжанку з мінімальним вмістом жирів на полицях магазинів – складно. Зазвичай зустрічається напій з жирністю 2,5% або ж 4%. Тому поціновувачам дієт більше підходить саме кефір.

В яких ситуаціях варто обирати ряжанку?

Якщо у вас є захворювання шлунково-кишкового тракту, то в такому випадку слід надати перевагу ряжанці. Адже кефір — більш активний напій з точки зору підвищення кислотності шлунку. Втім, фахівці радять обмежити вживання обох різновидів напоїв імовірно, таким людям взагалі не включати ці молочні напої в свій раціон.

Коли треба обирати ряжанку для свого меню
Коли треба обирати ряжанку для свого меню

В будь-якому випадку – при наявності проблем зі здоровʼям варто отримати консультацію свого лікаря щодо вживання ряжанки або кефіру.

Нові статті

Схожі статті

Від першого ефіру до легенди: Історія “Сніданку з 1+1” очима ведучих Сенічкіна, Барбір, Гордєєва, Шовкопляс

Теплі ранки з улюбленими ведучими: як Сніданок з 1+1 дарує настрій мільйонам українців. Сенічкін, Барбір, Гордєєв та Шовкопляс розповіли, що відбувається за кадром зйомок.

Квашена капуста вийде хрумкою та смачною: перевірений рецепт за 30 хвилин – додайте в банку ось це

Осінь – сезон для приготування смачної та хрумкої квашеної капусти. Для приготування страви достатньо буде лише 30 хвилин вільного часу. Бродіння займе ще 3 дні.

44-річна Соломія Вітвіцька показала всім на “1+1”, як її змінило нещодавнє весілля: жінка-мрія (Фото)

Соломія Вітвіцька світиться від щастя, перебуваючи у стосунках із Олексієм Ситайлом і нещодавно пара відгуляла весілля - телеведуча показала, як вона виглядає після цієї події.

2 зведених сестри по татові і по мамі: Віталій Козловський вперше розкрив правду про своє сімейне положення

Віталій Козловський завжди відвертий зі своєю аудиторію, тож цього разу він не робив виключення та розкрив факт, який приголомшив всіх - чи знали ви, що співак має двох зведених сестер?