Очищення срібла та ще 4 способи, як використати звичайну шкірку банана – ви про це й не здогадувались

Банан – справжній фаворит серед усіх тропічних фруктів. Користь в ньому може принести не тільки мʼякоть, але й шкірка. "Один Факт" підготував добірку з 5-х способів її використання.

Банан – корисний та поживний фрукт, з якого вийде чудовий окремий перекус, смачненький коктейль, смузі або десерт. Цікаво, що в бананах корисна не тільки мʼ якоть, але й шкірка. Де та як її можна використати – читайте далі.

Для бананової шкірки існує мінімум 5 способів застосування.

Способи застосування бананової шкірки
Способи застосування бананової шкірки

Спосіб № 1: Очищення срібла. В складі бананової шкірки містяться натуральні олії та віск. Тому за допомогою неї можна добре відполірувати срібні речі. Для створення поліролю знадобиться не тільки бананова шкірка, а ще й вода, серветка або мʼяка тканина. Шкірку разом із водою потрібно перебити в блендері, щоб вийшла паста. Кількість рідини залежить від кількості самої шкірки. За допомогою серветки нанести масу на срібні речі або предмети посуду. Протерти, а далі – прополоскати в теплій воді.

Спосіб № 2: Добриво для квітів. Квіти та домашні рослини віддячать розкішним цвітінням, якщо підкормити їх банановою шкіркою. Адже в її складі міститься багато вітамінів та корисних речовин. Зокрема, магній, кальцій та сірка. Бананова шкірка збагатить ґрунт, в якому зростають квіти. Її достатньо буде прикопати навколо коріння. Вона слугуватиме для землі, як природне добриво.

Спосіб № 3: Приправа до мʼяса. Якщо ви плануєте посмажити курку або ж приготувати найсмачнішу страву із інших різновидів мʼяса – скористайтеся банановою шкіркою. Вона зробить мʼясо більш ніжним та мʼяким. Шкірку достатньо покласти зверху на мʼясний продукт. Вона віддасть йому ефірні олії, не дозволить мʼясу пересушитися. Завдяки шкірці банану продукт вийде більш смачним та соковитим.

Способи застосування бананової шкірки
Способи застосування бананової шкірки

Спосіб № 4: Крем для взуття. В складі бананових шкірок міститься натуральний віск. Завдяки йому можна повернути приємний блиск шкіряному взуттю. Щоб досягнути такого результату – достатньо протерти його поверхню внутрішньою стороною бананової шкірки. Потім- прибрати рештки засобі мʼякою і чистою тканиною.

Спосіб № 5: Видалення чорнил зі шкіри. Натуральні масла, що містяться у складі бананової шкірки – ефективно видаляють зі шкіри рук чорнильні плями.

Внутрішнім боком шкірки банану варто протерти шкіру рук. Пігменти чорнил під час контакту з ефірними маслами будуть повністю видалені. Після такої обробки варто промити руки теплою водою із милом.

Нові статті

Схожі статті

“Діалогу немає”: екс-дружина Остапчука Христина Горняк прокоментувала розподіл спільного майна

Колишня дружина 39-річного Володимира Остапчука Христина Горняк днями прокоментувала, на якому етапі знаходиться розподіл їх спільного майна після розлучення.

В аристократичному стилі: як виглядає квартира 42-річної Ольги Фреймут прямо в центрі Києва (ФОТО)

Ольга Фреймут хоч і проживає вже за кордоном, але також має квартиру в центрі Києва, яка повністю відповідає стилю телеведучої - як виглядає ця оселя?

Закуска на зиму є! Як приготувати фантастичний салат з баклажанів – швидко й просто. Покроковий рецепт

Обов'язково приготуйте цей салат із баклажанів на зиму - вийде нереально смачно та найголовніше просто і швидко. Рецепт, який будуть просити всі ваші сусіди.

3 інгредієнти і вуаля – вечеря подана! Рецепт оладок із сиром та цибулею – вийде смачніше, ніж ви думаєте

Впевнені, що ви ніколи не куштували цю страву, тож зараз саме час її приготувати: покроковий рецепт оладків із вчорашніх макаронів із сиром і цибулею.