Картопля з грядочок проситься до погребу: як підготувати овоч до тривалого зберігання, щоб він не проростав

Зовсім скоро в Україні стартує сезон викопування картоплі. Тому важливо знати про те, як правильно зберігати цей овоч у погребі, щоб картопляні клубні не проростали. Розповідаємо про це детальніше.

Сезон викопування картоплі на українських городах розпочнеться вже незабаром. Кожен господар повинен знати, як правильно підготувати картопляні коренеплоди до тривалого зберігання, та в яких умовах зберігати картоплю, щоб вона не проростала.

Отже, щоб картопляні клубні якомога довше не проростали в погребі – необхідно дотримуватись певних правил їх зберігання. Для цього достатньо створити в коморі певні умови.

Щоб картопля добре зберігалася, не проростала, не висихала і не зморщувалася – в приміщенні погребу необхідно дотримуватись оптимального температурного режиму – на рівні +2+3°С.

Як правильно підготувати картоплю до зберігання в погребі
Як правильно підготувати картоплю до зберігання в погребі

Як тільки на картоплі зʼявляться перші паростки – їх потрібно обривати. Інакше вони будуть забирати на себе з картоплі корисні речовини і вона швидко всохне.

Деякі з експертів вважають, що перед закладанням картоплі на зберігання необхідно покласти в ящики декілька лимонів. Розрізати їх не варто – достатньо зробити за допомогою ножа декілька проколів в товщі шкірки.

Всього один лимон на 100 кг картоплі буде чудово запобігати розвитку паростків на картопляних плодах. Замість лимонів можна використати і декілька стиглих яблук. Їх також проколюють ножиком.

Деякі господині продовжують терміни зберігання картоплі за допомогою червоної горобини або ж листя папороті. Їх розкладають на дно ящиків або безпосередньо у мішки з картоплею.

Зверху листя та горобину засипають викопаною картоплею.

Як правильно підготувати картоплю до зберігання в погребі
Як правильно підготувати картоплю до зберігання в погребі

Саме в цих рослинах містяться фітонциди, які добре знищують хвороботворні мікроорганізми.
Фахівці радять зберігати картоплю окремо в погребі. Поряд із нею не повинні знаходитись інші овочеві культури. Єдине виключення – буряк або редька. Ці овочі для збереження смаку потребують великої кількості вологи. Вони вбиратимуть її з повітря і тим самим регулюватимуть рівень вологості в приміщенні.

Завдяки оптимальному мікроклімату картопля не буде проростати та загнивати.

Нові статті

Схожі статті

Володимир Ревізорович: 39-річний Остапчук перевтілився в Ольгу Фреймут на відпочинку з вагітною Полтавською

Вова Остапчук на вихідних поїхав відпочивати за місто. Посеред чудової місцевості із велетенськими соснами з ним була і кохана Катя Полтавська. В номері готелю чоловік перевтілився в… Ольгу Фреймут.

Секрети чистоти: 7 неймовірних способів використання звичайної кухонної соди для ідеального прибирання!

Сода - універсальний засіб, який допоможе вам підтримувати чистоту та свіжість у вашому домі! Відкрийте для себе прості та ефективні способи її використання.

Сезонна страва осені – швидко та легко! Як приготувати гарбузовий крем-суп з того, що завжди є під рукою

Приготуйте смачний гарбузовий крем-суп за простим рецептом! Ідеальна осіння страва, яка зігріє вас та порадує неповторним смаком і ароматом. Спробуйте зараз!

“Один про котиків, інший про собак”: “Укрпошта” анонсувала випуск колекції марок – батальйон “Пухнасті”

"Укрпошта" анонсувала випуск нової колекції марок, присвячених пухнастим домашнім улюбленцям. Коли саме презентують набір і куди спрямують кошти від продажу? Про це розповість "Один Факт".