Навіщо охолоджувати харчову плівку: фахівці розсекретили одну неочікувану деталь про корисний винахід

Харчова поліетиленова плівка – корисний винахід людства. Для кращого зберігання продуктів її поверхню роблять липкою і через це вона може прилипати. Розповідаємо, як прибрати це прилипання.

Харчова плівка — неймовірно корисний винахід людства. В неї є багато переваг і один великий недолік. Для кращого та герметичного зберігання продуктів виробники роблять її липкою. Але під час розмотування вона може прилипати до себе перед накриттям контейнеру з їжею. Гарні господині добре знають, що треба зробити, аби цього уникнути.

Кожного разу, дістаючи плівку для герметичного пакування продуктів, аби замотати в неї будь-яку їжу – можна побачити, як вона занадто швидко перевтілюється на багатошарову липку масу, яку навряд чи можна використати за призначенням. На щастя, господині вигадали ідеальний спосіб, як впоратись з проблемою. Потрібно лише змінити місце зберігання кухонного приладдя.

Навіщо охолоджувати харчову плівку
Навіщо охолоджувати харчову плівку

Більшість зберігає плівку для пакування продуктів в кухонній шафі поряд із пергаментним папером або фольгою. Та насправді її варто перекласти у морозильну камеру. В такому випадку плівка стане ще кориснішою.

Отже, охолодження плівки в морозильній камері робить її менш липкою. І цьому існує цікаве наукове пояснення. Справа в тому, що прохолодне повітря морозильної камери зменшує кількість статичної електрики, яка і змушує плівку прилипати до себе самої.

Відразу після діставання із морозильної камери плівка за декілька секунд набуде знов кімнатної температури. Тож , із легкістю зможе прилипнути до продукту чи контейнеру з їжею.

Якщо ознайомитись із поясненням вчених, адгезія між частинками плівки викликана… перегрупуванням молекул. Вони утворюють мінімальні хімічні звʼязки, а нижча температура трохи пригальмовує процес.

Навіщо охолоджувати харчову плівку
Навіщо охолоджувати харчову плівку

Охолодження плівки не відніме забагато часу. До того ж в холодильнику завжди можна звільнити трохи вільного місця для охолодження харчової плівки протягом наступних 15 хвилин – перед тим, як загортати в неї їжу чи харчові контейнери.

Нові статті

Схожі статті

Квашена капуста вийде хрумкою та смачною: перевірений рецепт за 30 хвилин – додайте в банку ось це

Осінь – сезон для приготування смачної та хрумкої квашеної капусти. Для приготування страви достатньо буде лише 30 хвилин вільного часу. Бродіння займе ще 3 дні.

44-річна Соломія Вітвіцька показала всім на “1+1”, як її змінило нещодавнє весілля: жінка-мрія (Фото)

Соломія Вітвіцька світиться від щастя, перебуваючи у стосунках із Олексієм Ситайлом і нещодавно пара відгуляла весілля - телеведуча показала, як вона виглядає після цієї події.

2 зведених сестри по татові і по мамі: Віталій Козловський вперше розкрив правду про своє сімейне положення

Віталій Козловський завжди відвертий зі своєю аудиторію, тож цього разу він не робив виключення та розкрив факт, який приголомшив всіх - чи знали ви, що співак має двох зведених сестер?

Зірка “Х-фактора” Аіда Ніколайчук показала, як працює її чоловік-каскадер: ви таке тільки в кіно бачили

Переможниця популярного українського шоу "Х-Фактор" Аіда Ніколайчук нещодавно розповідала, що вийшла заміж за каскадера з Голлівуду. В Stories співачка поділилася кадрами із роботи коханого.