Наші бабусі так робили споконвіку: перевірений спосіб, як швидко нашаткувати капусту однаковими шматочками

Шаткування капусти – особлива наука. Вивчити її зможе кожна господиня, якщо дотримуватиметься порад. Пропонуємо до вашої уваги перевірений спосіб, як швидко та рівно нашаткувати білокачанну капусту.

Цей корисний спосіб швидкого шаткування капусти був добре знайомий нашим бабусям. Іноді, щоб її нашаткувати – доводиться витрачати багато вільного часу та спеціальні інструменти. Та наступний спосіб дозволить виконати цю процедуру набагато швидше.

Для шаткування вам знадобиться:

  • свіжа капуста;
  • ніж для очистки з гострим лезом

Щоб правильно та рівномірно нашаткувати свіжу капусту – виконайте наступні дії.

Як швидко та тонко нашаткувати капусту: поради
Як швидко та тонко нашаткувати капусту: поради

Крок № 1. Розрізати одну білокачанну капусту на 4 рівних частини. Завдяки цьому під час шаткування її буде зручніше тримати в руці.

Крок № 2. Тримати капусту за ніжку. Почати шаткувати її, підтримуючи її за качан і використавши ніж для очистки овочів. Завдяки такій формі шаткування вдасться отримати однакові шматочки.

Крок № 3. Під час шаткування необхідно слідкувати за товщиною шматочків. Вони повинні бути достатньо тоненькими і швидко маринувались чи відварювались. Водночас, нашаткована капуста не повинна бути занадто тоненькою. Інакше вона під час готування втратить свою структуру.

Ніж для очистки овочів здатний зробити структуру нашаткованої капусти саме такою, як потрібно. Розмір шматочків вийде ідеальним завдяки гострому лезу, яке забезпечить точність та швидкість. Інструмент значно спрощує процес шаткування, а ви зекономите час.

Як правильно нашаткувати капусту: поради господині
Як правильно нашаткувати капусту: поради господині

Спробуйте скористатись цим лайфхаком наступного разу, коли розпочнете шаткувати капусту. Ви побачите, як легко, швидко та тоненько можна підготувати білокачанну або червонокачанну капусту до маринування, квашення або ж свіжого салату чи борщу.

Тоненько нашаткована капустина після приготування вийде неймовірно смачною і буде мати апетитний вигляд.

Нові статті

Схожі статті

Монатік розповів, як працює над поповненням. “Я ж вам сказав, що свої мрії треба перетворювати в цілі”

Дмитро Монатік мріє не тільки про успішну кар'єру, а й про велику родину, адже втілює свої мрії в реальність. Він також акцентує на цінностях і новій дитячій книзі.

Не холостяк, як думають всі: зірка серіалу “Довбуш” Олексій Гнатковський показав свою красуню-дружину і сина

Зірка українського кіно та театру, Олексій Гнатковський, який зіграв роль в епохальному фільмі "Довбуш", розповів про зйомки в цьому проекті та відкрив завісу свого особистого життя.

Неочікувана правда про “колишнього” Дорофєєвої Позитива: одружений більше року. Що каже Юлія Сахневич?

Відомий як колишній учасник гурту "Время и Стекло", Позитив привертав увагу своїми музичними досягненнями, однак його особисті стосунки до недавнього часу залишалися під завісою таємниці.

Танцюрист Влад Яма повідомив про особливу подію в житті: у весільному костюмі показався в Києві з дружиною

Хореограф Влад Яма переїхав жити за кордон понад 2 роки тому. Він разом із дружиною та дітьми оселився в США, але рідну Україну не забуває. Адже тут в нього колись відбувались вагомі події в житті.