Кава з фіолетової кульбаби: чому напій з цикорію слід пити кожного дня і в чому його користь насправді

Напої без кофеїну протягом останніх років набирають все більшої популярності – особливо серед тих, хто дотримується здорового способу життя. Одним з них, зокрема, є кава з цикорію. В чому її користь?

Цикорій – особлива рослина, з якої виготовляють порошок для приготування кавового напою. Для створення порошку використовують коріння рослини цикорій, а готовий напій цикорію має легкий горіховий присмак.

 

Цикорій – це рослина, що зовні схожа на кульбабу. В неї – жорсткі стебельця та квіти фіолетового кольору. Щоб приготувати смачний напій, що стає альтернативою натуральній каві – коріння цикорію спочатку обсмажують на вогні. Потім його подрібнюють та готують з цього порошку ароматний напій.

 

Досвідчені кавомани кажуть, що цикорій можна вживати, як самостійний напій або ж змішувати його з натуральною кавою. В складі коріння цикорію зовсім відсутній кофеїн. Тому він стає ідеальним напоєм для тих, хто хотів би зменшити кількість кофеїну в своєму повсякденному раціоні.

Напій з цикорію: в чому його користь
Напій з цикорію: в чому його користь

Корінь цикорію – джерело багатьох корисних речовин. В ньому багато пребіотичної клітковини, інуліну та деяких бактерій, які приносять велику користь кишечнику. Інулін підтримує здоровий баланс в кишковому середовищі, завдяки чому покращується травлення, робота імунної системи та засвоєння поживних речовин.

В складі цикорію є і марганець. Він добре підтримує роботу мозку та сприяє покращенню метаболізму вуглеводів, холестерину та амінокислот.

Експерти розповіли, чому варто кожного дня пити каву з цикорію
Експерти розповіли, чому варто кожного дня пити каву з цикорію

Корені цикорію містять в собі вітамін В6, що не тільки підтримує розвиток нових нейронних звʼязків в головному мозку, а ще й підтримує здоровʼя нервової системи. До того ж, кава з цикорію чудово нормалізує рівень цукру в крові, приводячи його до оптимальних позначок. Завдяки напою з цикорію припиняються різкі стрибки цукру в крові, поліпшується загальне почуття.

Нові статті

Схожі статті

Відберуть у пенсіонерів: уряд в 2025 році забере невикористані кошти з банківських рахунків переселенців

Вже наступного року український уряд запланував забрати невикористані грошові кошти з банківських рахунків пенсіонерів, що мають статус ВПО. За яких умов це буде відбуватись?

Рідкісне явище: над Землею на відстані 1 млн. км пролетів астероїд-сніговик – астрономи його “впіймали”

Днями астрономи зафільмували в небі вкрай рідкісне явище. На відстані 1 млн. км над Землею пролетів незвичний астероїд, зовні схожий на сніговика. Подія сталась 17 вересня.

Сергій Бабкін зізнався у своїх зрадах дружині: “Це було моєю звичкою” – як на це відреагувала Сніжана

Сергій та Сніжана Бабкіни розповіли про особисті негаразди і їхнє подолання є не тільки важливим для самого артиста, а й надихає багатьох його шанувальників.

“Ніякі стосунки”: Олег Собчук розкрив правду про розрив із дружиною Марією Собчук після 20 років шлюбу

Олег Собчук, відомий український музикант і фронтмен гурту "СКАЙ", нещодавно вперше заговорив про своє завершення стосунків з колишньою дружиною Марією Собчук.