Буде лежати роками недоторкана: ось як правильно зберігати квасолю, щоб в ній не заводилися жучки

Квасоля – популярна бобова культура, яку чимало господинь зберігають неправильно. Через це в ній заводяться жучки, що псують продукт. Щоб цього не сталося – потрібно дотримуватися правил зберігання.

Квасоля може зберігатися багато років і не псуватися, якщо дотримуватись певних правил її зберігання. Ось що потрібно зробити, щоб в цьому продукті не заводилися жучки. “Один Факт” ділиться із читачами перевіреними методами зберігання квасолі в будинку.

Багато досвідчених господинь перед тим, як вкладати квасолю на зберігання – добре просушують її в електричній духовці. Такий спосіб допомагає позбутися личинок шкідників. Після цього квасолю перекладають в окремі банки або лотки, в яких боби в подальшому будуть зберігатися.

Банки чи лотки з квасолею потрібно поставити в прохолодне місце. Додатково в середину ємності можна покласти декілька лаврових листочків або ж зубчик часнику.

Деякі господині зберігають квасолю у холодильнику, у відділенні для овочів або фруктів. Якщо ж в морозилці є місце – воно буде ідеальним для зберігання бобів квасолі. Адже в прохолодному середовищі ніякі жучки не заводяться. До речі, морозильна камера підходить як для зберігання сухої квасолі, так і для свіжої стручкової.

Банка, в якій зберігаються підсушені квасолинки – повинні щільно закриватися. Якщо використовуєте часник – попередньо розділіть його на окремі зубчики. Він ніяким чином не зіпсує смак квасолі, але водночас буде добре відлякувати шкідників.

Господиня розповіла, як правильно зберігати квасолю, щоб в ній не заводилися жучки
Господиня розповіла, як правильно зберігати квасолю, щоб в ній не заводилися жучки

В селах квасолю після збору з городу зберігають прямо в стручках на горищі чи в погребі. Щоб під час зберігання до квасолі не дісталися миші та інші гризуни – краще перекласти врожай гілочками запашного кропу. Його аромат відлякає будь-яких непроханих гостей.
І наостанок – ще один варіант зберігання квасолі.

Якщо вона у вас ідеально висушена – можете покласти боби в пластикову пляшку. Попередньо на дно варто розмістити 1 лавровий лист або ж одну головку часнику, розділену на окремі зубчики.

Щоб в квасолі не було жучків – її попередньо прогрівають в духовці. Висока температура знищує їх ще на стадії личинок.

Нові статті

Схожі статті

“Можливо, ми вже це зробили”: Наталія Могилевська пожартувала про таємне весілля з Валентином. Або ні?

Могилевська не лише талановита співачка, а й людина, яка готова ділитися своїм теплом і підтримкою з іншими у найскладніші часи. І, можливо, саме це робить її справжньою іконою для багатьох.

Ніхто не прийшов на фан-зустріч: Скрипка, Лобода та Козловський вразили гіркою правдою – вже не зірки?

Український шоу-бізнес, як і будь-який інший, не завжди наповнений лише тріумфами та успішними виступами. Іноді навіть найвідоміші зірки стикаються з розчаруванням.

Від обіймів до весільної сукні: 30-річна Репяхова показала перше фото із Павліком – це було задовго до шлюбу

Катя Репяхова і Віктор Павлік - в шлюбі 4 роки. Попри велику різницю у віці їх любов один до одного не вгасає, а лише міцнішає. В Stories щаслива дружина показала, як зароджувалось її кохання.

Перегнула палицю? Злата Огнєвіч поставила себе у незручне становище танцем – цього ніхто не чекав

Танець Злати Огнєвіч став приводом для обговорень не лише серед шанувальників. Хоча дехто вважає, що це був занадто сміливо, багато хто продовжує захоплюватися її впевненістю та талантом.