Коли квасити капусту в жовтні 2024 року: найкращі дні, щоб квашена капуста вийшла найсмачнішою та хрумкою

Квашена капуста – смачна неймовірно корисна закуска, в якій міститься багато вітаміну С. Осінь – найкращий час для того, щоб заквасити свіжу білокачанну капусту на зиму.

Квашена капуста – корисна зимова заготовка, яку багато господинь починають робити з осені. Розповідаємо нашим читачам, як правильно заквасити капусту, щоб вона зберігалася до самої весни, залишилася смачною та зберегла корисні властивості.

Найкращі дні для заквашування капусти на зиму

Білокачанну капусту починають квасити у жовтні. Для закуски обирають пізні сорти, які мають соковиті та сильні головки. Саме вони чудово підходять для цього.

Коли за Місячним календарем 2024 квасити капусту в жовтні
Коли за Місячним календарем 2024 квасити капусту в жовтні

Досвідчені господині добре знають одну важливу хитрість, яку треба використовувати під час засолювання капусти. Квасять її тільки в певні дні тижня, а саме – “чоловічі”. Вважають, що квашення в жіночий день може призвести до того, що готова квашена капуста буде слизькою, мʼякою та зовсім не смачною. Та й зберігатися довго вона не буде.

Отже, щоб зробити квашену капусту соковитою – її готують в жовтні у понеділок, вівторок або четвер. Враховують і сприятливі дні за Місячним календарем.

Квашена капуста вийде смачнішою, якщо чоловічі дні тижня будуть збігатися із датами, коли Місяць на небі буде знаходитись у знаках Зодіаку Овен, Козерог та Стрілець.

В жовтні 2024 року ці дні припадають на 7, 8, 9, 10, 11 та 16 число.

Вважають, що приготована в ці дні закуска виходить смачною і не втратить якості під час довгого зберігання.

Рецепт квашеної капусти від бабусі

Рецепт квашеної капусти від бабусі
Рецепт квашеної капусти від бабусі

Щоб приготувати квашену капусту вдома – необхідно мати під рукою лише 4 інгредієнти:

  • білокачанна капустина (головка середнього розміру): 2-2.5 кг;
  • морква: 2 штуки середнього розміру;
  • 1 л води (для розсолу);
  • 2 ст. л. цукру;
  • 1 ст. л. кухонної солі.

Свіжу білокачанну капусту шаткують, моркву чистять від шкірки та натирають на крупній тертці. Для приготування розсолу у воді розчиняють сіль та цукор. Капусту разом із морквою викладають в окрему скляну банку.

Попередньо її варто обробити гарячим паром. Капусту слід добре примʼяти, залити готовим розсолом та поставити заквашуватися в тепле та темне місце.

Нові статті

Схожі статті

Цей лайфхак зекономить ваш час і сили! Як потрібно прати штори та тюлі, щоб не прасувати потім – працює 100%

Постійно прасуєте все після прання, але не хочете цього робити - вихід є! Що потрібно зробити, щоб штори та тюлі були рівними після "очищувальних процедур".

“Міс Всесвіт 2024”: як виглядає 80-річна бабуся трьох онуків, що вийшла в фінал щорічного конкурсу

В 2024 році фіналісткою конкурсу "Міс Всесвіт" стала… 80-річна бабуся. Чой Сун Хва зуміла миттєво стати знаменитістю завдяки міжнародному конкурсу і набула статусу найстаршої моделі.

Хоч і не рідна, але… Чи спілкується дружина Віктора Павліка з його донькою, яка на 7 років за неї старша

Віктор Павлік і Катерина Репяхова мають спільного сина Михася, але до шлюбу з блогеркою співак був одружений тричі, тож має ще дітей - чи спілкується теперішня дружина з його донькою Христиною?

Він не зміг бути з нею до кінця свого життя – як виглядає екс-дружина Миколи Тищенка, з якою були 7 років

Здавалося, що шлюб Миколи Тищенка та Алли Барановської сповнений любові і гармонії, але все це була лише ідеальна картинка - як виглядає колишня обраниця екс-телеведучого, яка народила йому сина.