+1 лайфхак у вашу скарбничку! Як вимити всі ваші вікна, щоб не залишити розводи на них – дієвий спосіб

Маєте постійну проблему щодо розводів на вікнах, хоч і помили їх? Ідеальний метод, який вирішить вашу проблему - як і чим саме потрібно вимивати скло.

Оптимальним періодом для миття вікон на вулиці вважається початок жовтня. У цей час температура повітря залишається досить комфортною для роботи, а ймовірність опадів зменшується, що знижує ризик забруднення щойно очищених вікон.

Щодо вибору засобів для очищення, існує кілька варіантів. Спеціальні засоби для миття вікон демонструють високу ефективність у видаленні бруду, не залишаючи після себе розводів. Але альтернативним варіантом можуть стати й домашні розчини. Наприклад, суміш води з оцтом у рівних частках є дієвим засобом, а розчин з води та нашатирного спирту прекрасно справляється з жирними плямами. Можна також використовувати звичайний мильний розчин.

Експерти розповіли, як і чим вимити вікна, щоб не було розводів
Експерти розповіли, як і чим вимити вікна, щоб не було розводів

Спершу потрібно підготувати вікно: зняти штори і відкрити його. Далі слід позбутися пилу, використовуючи суху ганчірку або пилосос. Після цього раму необхідно вимити теплою водою з милом, що дозволить видалити бруд.

Потім слід нанести засіб для миття на поверхню скла, а потім протерти його мікрофібровою ганчіркою круговими рухами. Після цього варто використати скребок для вікон, щоб видалити залишки миючого засобу. Завершальним етапом є полірування скла сухою мікрофібровою ганчіркою або газетою, що надасть вікнам блиску.

Експерти розповіли, як і чим вимити вікна, щоб не було розводів
Експерти розповіли, як і чим вимити вікна, щоб не було розводів

Використання старих панчох для полірування також є відмінним варіантом, оскільки вони не залишають ворсинок. Додавання гліцерину у воду для останнього ополіскування може допомогти створити захисний шар, що буде відштовхувати пил. А якщо протерти скло розрізаною навпіл цибулиною, це може допомогти запобігти запотіванню вікон у зимовий період.

Кавова гуща може слугувати ефективним засобом для усунення стійких плям, адже вона є натуральним абразивом, що не пошкоджує поверхню скла. Рекомендується мити вікна, починаючи з верхньої частини. Для чищення важкодоступних місць і кутів корисно використовувати м’яку зубну щітку. Щоб отримати додатковий блиск на склі можна застосувати суміш води та спирту в рівних пропорціях.

Нові статті

Схожі статті

Могилевська змінила професію? Співачку помітили в ювелірній лавці Києва. Продажі зросли моментально!

Наталя Могилевська показала шанувальникам своє нове захоплення! Співачку помітили за прилавком на Андріївському узвозі, одному з найвідоміших туристичних місць Києва.

То холостяк, чи ні? 31-річний Микита Алєксєєв натякнув на нові стосунки – а як же його кохана Уляна?

Микиті Алєксєєву вже давно приписують роман із блогеркою Дашею Кубік, але він офіційно навіть не говорив про свій розрив із Уляною Синецькою - що ж за Санта-Барбара там і кому належить серце співака?

Часниковий хлібчик вийде найсмачнішим: секрет від італійських кухарів для української пампушки

Італійський часниковий хліб – це простий рецепт класичної випічки із пікантним присмаком, часниковою олією та сиром пармезан. Ось що потрібно знати про його приготування в домашніх умовах.

У магазині такого точно не купите: як приготувати вівсяний кекс із ягодами за 20 хвилин. Час пішов!

Настала осінь, холодні вечори, і це ідеальний час для того, щоб приготувати смачну та ароматну випічку - рецепт пухкого вівсяного кексу з ягодами.