Зібралися влаштувати велике прання? Не забудьте скористатися яєчною шкаралупою: речі стануть яскравого кольору

Певні речі під час прання втрачають свої колір і яскравість. Після цього їх не можна вдягати на люди, та і вдома носити неприємно. Щоб подібної прикрості не сталося, слід застосувати один простий лайфхак. Задля цього доведеться не викидати, а збирати й заготовлювати яєчну шкаралупу.

Колір, який втрачається при пранні речей, відновити практично неможливо. Тому краще завчасно потурбуватися, щоб улюблені кофтини й штани не постраждали під час перебування у пральній машині.

Яєчна шкаралупа має легкий відбілюючий ефект

Досвідчені господині вже давно винайшли спосіб, як зарадити збереженню одягу в первісному вигляді протягом тривалого часу. Задля цього слід додати в барабан одну просту й доступну річ.

Мова йде про звичайну яєчну шкаралупу. Саме використання цього непотребу зарадить у вашій ситуації: допоможе зберегти первісний колір та навіть м’яко відбілить. При цьому не ушкодить тканину, як це частенько трапляється з відбілювачами на основі хлору.

Як застосовувати яєчну шкаралупу

Яєчна шкаралупа допоможе зберегти яскравість кольорів
  1. Пошийте мішечок із льону.
  2. Закладіть у нього вимиту, висушену й подрібнену шкаралупу від яєць.
  3. Щільно зав’яжіть і покладіть у пральну машину.
  4. Розчиніть 50 г соди у 5 л води.
  5. Опустіть у содовий розчин білизну.
  6. Витримайте 2-3 години.
  7. Закладайте в пральку й запускайте потрібний режим.

Якщо речі сильно забруднені, додайте під час прання два таких мішечки.

Виперіть ще й мірний ковпачок

Ковпачок, яким вимірюєте кількість прального порошку чи ополіскувача, теж можна додавати у пральну машину. Річ у тім, що він швидко стає липким, тому виробники передбачили можливість його очищення під час основного прання.

Мірний ковпачок теж потребує прання

Відміряли потрібну кількість засобу, відправили у відповідний відсік пральки й поклали в барабан разом із речами. Мірний ковпачок після цього буде ідеально чистим і не доведеться витрачати час на його миття. Можливо, це не слід робити щоразу, але час від часу подібна процедура обов’язково знадобиться.

Нові статті

Схожі статті

Не дуже симетричні: Маша Єфросиніна показала свої ніздрі з ракурсу, з якого їх видно найкраще за все

Маша Єфросиніна завжди відверто говорить про те, як їй вдається так гарно виглядати та чи вдавалась вона коли-небудь до пластики, але насправді не все так ідеально.

Зовсім не аристократ з Лондону, режисер та ще один: найгучніші романи 42-річної ведучої Ольги Фреймут

Ведуча Ольга Фреймут вперше вийшла заміж у 35 років. Обранцем зірки став продюсер Володимир Локотко, якому вона подарувала двох дітей. Але до нього в зірки телеекранів були й інші стосунки.

(Відео) Ані Лорак зганьбилася під час виконання пісні Вітні Г’юстон: “Зараз лусне від напруги”

Співачка-втікачка Ані Лорак переспівала пісню популярної американської співачки Вітні Гʼюстон "I Will Always Love You". Однак слухачі її вокал не оцінили. Що саме їм не сподобалось?

Узелков образився на своїх “друзів” у фейсбуці, які не лайкають і не коментують його дописи: послав усіх

Екс-боксер В'ячеслав Узелков схоже, що залишився без друзів, адже він у своїх соцмережах висловився про них - не стримував себе в жодному слові.