Дієві способи пришвидшення роботи Інтернету: щоб комп чи телефон не зависав і не гальмував

Повільний Інтернет може довести до сказу. Адже кожен перебуває в мережі з певною метою – працює, розважається, навчається. Розгляньмо, чи можна запобігти зависанню гаджетів і прискорити якимось чином з'єднання.

Є кільки простих способів, які здатні пришвидшити роботу в мережі. Та спочатку слід визначитися з причинами, що заважають сторінкам завантажуватися швидко.

Непогода

Бездротові мережі часто-густо барахлять, якщо за вікном негода – дує потужний вітер, дощ ллє стіною чи землю засипає снігом.

Електронні пристрої

Іноді сигнал Wi-Fi блокується різними перешкодами типу мікрохвильової печі чи інших приладів.

Зависає комп’ютер: що робити

Несправність

Якщо модем вийшов з ладу, то може й не вирубитися повністю, а значно знизити швидкість Інтернету.

Пропускна здатність

Не виключено, що літати в Інеті заважають провайдери, які ставлять обмеження пропускної здатності, доступної для користувачів. Якщо багато юзерів одночасно заходять в мережу, це теж може спричинити підвисання.

З повільним Інтернетом можна спробувати поборотися, значно прискоривши роботу за комп’ютером.

Перезапуск роутера

Іноді перезавантаження маршрутизатора допомагає

Іноді достатньо перезавантажити маршрутизатор чи телефон, щоб фільм чи гра перестали виснути, а сторінки в браузері відкривалися значно швидше. Якщо перепони не створює сам провайдер, це може значно покращити зв’язок.

Зменшення відстані

Якщо користуєтеся Wi-Fi, слабкий сигнал може бути пов’язаний з перебуванням далеко від джерела. Спробуйте наблизитися до роутера. Переконайтеся, що швидкість Інтернету стала кращою.

Якщо ситуація не вирівнюється, й Інтернет залишається низькошвидкісним, доведеться залучити певні хитрощі: завантажувати програми, що займають менше місця, вимкнути автоматичне оновлення, щоб гаджет не працював у фоновому режимі, зменшити якість зображення камери, застосовувати режим збереження даних, що стискає обсяг інформації, завантажувати файли, які можна використовувати офлайн, закривати програми, які на цей час не використовуються.

Нові статті

Схожі статті

Супермісяць Мисливця засяяв над планетою в ніч на 18 жовтня: українці діляться кадрами Повні (Фото)

В ніч на 18 жовтня 2024 року земляни побачили надзвичайне космічне явище. На небі зійшов найбільший в 2024 році Супермісяць Мисливця. Пропонуємо читачам "Одного Факту" подивитись його фото.

Не холостяк, як думають всі: Узелков не став приховувати свою наречену – ось на кого проміняв Боржемську

Минулого року В'ячеслав Узелков заручився, а про свою обраницю досі нічого не розповідає - екс-боксер вперше показався разом зі своєю нареченою.

Після заморозків до України мчить потепління: українська синоптикиня склала прогноз на кінець жовтня 2024

В середині жовтня українці відчули на собі суттєве похолодання температури повітря. Період дощів та нічних заморозків завітав до країни ненадовго. Синоптики обіцяють - "бабине літо" буде.

Як не одне, то друге: 34-річна Дорофєєва розповіла про різке погіршення свого стану – “Ще те задоволення”

Надя Дорофєєва наразі перебуває на гастролях, але не все складається так, якби вона цього хотіла - артистка розповіла про стан свого здоров'я. Що сталося?