Кішки й собаки вже не актуальні: заводимо вдома екзотичні види типу геконів чи летючих мавпочок

Хочеться мати домашнього улюбленця, а коти й собаки вже набридли? Не біда! Є чимало інших видів тварин, які можна завести у квартирі і, споглядаючи за ними, знімати стрес, що накопичився за довгий робочий день.

У звичайних домашніх умовах добре приживуться такі представники фауни.

Хом’яки

Особливо цих невеликих тваринок обожнюють діти. Вони займають небагато місця, тому підходять для житла з обмеженими квадратними метрами. Хом’яки турбуються про власну чистоту, тому проблем зі смородом не виникне.

Гекони

Ці ящірки теж не займуть багато місця. Вони спокійні, невибагливі й не заважатимуть людям займатися своїми справами. Хіба що натрапите на вид, що вночі виходить на полювання.

Акваріумні рибки

Можна обрати доволі яскраві екземпляри для акваріума. Мовчунки не будуть порушувати спокою у квартирі. От тільки потребують регулярної заміни води й чистки свого скляного житла.

Мавпочки-летючки

Любителям екзотики сподобаються ці екземпляри, зріст яких сягає всього 10-15 см. От тільки тваринки вдень відсипаються у своєму ящику, а вночі починають бавитися, перелітаючи з шафи на диван і так далі.

Хамелеони

Цікаво споглядати, як ці екзотичні тваринки змінюють колір шкіри. Для їх утримання знадобиться тераріум. Зазвичай вони не виростають понад 30 см, тож особливо багато місця не потребуватимуть.

Папуги

Якщо попередні варіанти вас відлякують, зверніть увагу на птахів. Папуги практично не хворіють, не будуть забирати вашого дорогоцінного часу, оскільки не потребують спеціального догляду. А якщо трапиться вид, що вміє розмовляти, то взагалі буде весело проводити час удома.

Кішки

Так-так, і серед цього виду трапляються доволі екзотичні екземпляри. Якщо хочеться здивувати навколишніх, можна обирати тваринок без шерсті, з величезними вухами чи іншими характерними для породи рисами, що кардинально відрізняються від усталених уявлень про муркотух.

Нові статті

Схожі статті

Супермісяць Мисливця засяяв над планетою в ніч на 18 жовтня: українці діляться кадрами Повні (Фото)

В ніч на 18 жовтня 2024 року земляни побачили надзвичайне космічне явище. На небі зійшов найбільший в 2024 році Супермісяць Мисливця. Пропонуємо читачам "Одного Факту" подивитись його фото.

Не холостяк, як думають всі: Узелков не став приховувати свою наречену – ось на кого проміняв Боржемську

Минулого року В'ячеслав Узелков заручився, а про свою обраницю досі нічого не розповідає - екс-боксер вперше показався разом зі своєю нареченою.

Після заморозків до України мчить потепління: українська синоптикиня склала прогноз на кінець жовтня 2024

В середині жовтня українці відчули на собі суттєве похолодання температури повітря. Період дощів та нічних заморозків завітав до країни ненадовго. Синоптики обіцяють - "бабине літо" буде.

Як не одне, то друге: 34-річна Дорофєєва розповіла про різке погіршення свого стану – “Ще те задоволення”

Надя Дорофєєва наразі перебуває на гастролях, але не все складається так, якби вона цього хотіла - артистка розповіла про стан свого здоров'я. Що сталося?