Навіть розчавлені яйця можна зварити по крутому: гостям їх не подасте, натомість на салат чудово придадуться

Зібралися порадувати домашніх улюбленим салатом, та дорогою з магазину сталася прикрість – яйця побилися? Не слід відмовлятися від окреслених планів і замінювати олів'є на спагеті. Зварити можна й биті яйця.

Є спосіб, як зварити розбиті яйця, і при цьому їхній вміст не розтечеться по всій каструлі. Насамперед слід оцінити масштаби катастрофи. Чи яйця потрощилися зовсім, чи лише мають щербинку.

Як зварити розбиті яйця

Якщо вас затисли у громадському транспорті, і яйця отримали доволі серйозні ушкодження, насамперед виберіть із суцільної юшки шкаралупу. Робіть це ретельно, щоб потім нічого не скрипіло на зубах.

Не поспішайте викидати розбиті яйця

Далі місиво перелийте у високу склянку, попередньо змастивши стінки олією. Налийте в каструльку води так, щоб її рівень покривав склянку з яйцями на третину. Починайте розігрівати воду на не дуже сильному вогні. Коли закипить, переведіть газ на мінімум. Поступово яєчна маса перетвориться на варену завдяки водяній бані. Вигляд у яєць буде не зовсім респектабельний, але для салату згодяться. Тож олів’є на вечерю домашні таки отримають.

Якщо яйця лише надтріснуті, то вдаватися до попередньо описаних маніпуляцій не доведеться. Достатньо скласти їх у каструлю з водою і всипати велику ложку солі. Варіть, як зазвичай, і будьте спокійні – сіль не дасть білку витекти зі шкаралупи. Тож через 8 хвилин після закипання отримаєте повноцінні варені яйця.

Розбиті яйця варяться на водяній бані

Як перевірити яйця на свіжість

Вдома це зробити нескладно. Розбили яйце – якщо відчули неприємний тухлий запах, то вживати його категорично не бажано. А в супермаркеті слід узяти яйце в руку і струснути. Свіже яйце не видасть жодних коливань чи звуків. У залежалому почуєте стукіт жовтка об стінки. Такий продукт краще відкласти назад на поличку. Якщо всередині яйця булькає, значить, воно вже протухло.

Нові статті

Схожі статті

Супермісяць Мисливця засяяв над планетою в ніч на 18 жовтня: українці діляться кадрами Повні (Фото)

В ніч на 18 жовтня 2024 року земляни побачили надзвичайне космічне явище. На небі зійшов найбільший в 2024 році Супермісяць Мисливця. Пропонуємо читачам "Одного Факту" подивитись його фото.

Не холостяк, як думають всі: Узелков не став приховувати свою наречену – ось на кого проміняв Боржемську

Минулого року В'ячеслав Узелков заручився, а про свою обраницю досі нічого не розповідає - екс-боксер вперше показався разом зі своєю нареченою.

Після заморозків до України мчить потепління: українська синоптикиня склала прогноз на кінець жовтня 2024

В середині жовтня українці відчули на собі суттєве похолодання температури повітря. Період дощів та нічних заморозків завітав до країни ненадовго. Синоптики обіцяють - "бабине літо" буде.

Як не одне, то друге: 34-річна Дорофєєва розповіла про різке погіршення свого стану – “Ще те задоволення”

Надя Дорофєєва наразі перебуває на гастролях, але не все складається так, якби вона цього хотіла - артистка розповіла про стан свого здоров'я. Що сталося?