Ніколи не заливайте бак автомобіля до повного: це шкодить самій машині і створює небезпеку для пасажирів

Ми частенько чуємо на заправці замовлення залити пальне до повного баку. Але цього робити категорично не можна. Спеціалісти вважають, що надміру заповнений бак завдасть автівці більше шкоди, аніж користі.

Експерти дійшли висновку, що заповнювати паливний бак автомобіля до країв небажано. Це не лише нашкодить машині, але й загрожує безпеці в дорозі. Дізнаймося, що наштовхнуло знавців на подібні думки.

Переливання

Коли водій заливає повний бак пального, в середині різко підвищується тиск. Подібне може призвести до переливання палива через вінця. Або ж він сам чи важливі компоненти паливної системи будуть ушкоджені.

Під час заправки слід залишати 5% вільного місця в баку

Розважування

Окрім цього вага автівки з повним баком зростає, і транспортний засіб стає складнішим у керованості. А значить, водій певною мірою втрачає контроль над своєю залізною ластівкою. Особливо це стосується малолітражок, які так полюбляють жінки. В таких невеличких машинках надмірна кількість бензину суттєво впливає на стан керованості.

Витрати

Коли бензобак повний по вінця, пальне буде використовуватися з надлишком. Це пов’язано з надмірним навантаженням на ДВЗ. Увесь вміст бака заповнюється паливом, повітря залишається дуже мало. Тож може виникнути паровий корок, коли бензин почне випаровуватися у паливному насосі й не надасть можливості двигуна працювати повною мірою, як годиться. Особливо це помітно у спекотні дні.

Безпека

Ніколи не можна заправляти повний бак

Повний бак спричиняє підвищений тиск в середині, через що пальне може почати витікати. А це вже пожежонебезпечна ситуація.

Тож намагайтеся ніколи не заправлятися на повну. Навіть якщо збираєтеся в далеку дорогу, заповніть бак на 95% місткості. І прокатаєтеся вдосталь, і власне життя й своїх пасажирів вбережете.

Нові статті

Схожі статті

Супермісяць Мисливця засяяв над планетою в ніч на 18 жовтня: українці діляться кадрами Повні (Фото)

В ніч на 18 жовтня 2024 року земляни побачили надзвичайне космічне явище. На небі зійшов найбільший в 2024 році Супермісяць Мисливця. Пропонуємо читачам "Одного Факту" подивитись його фото.

Не холостяк, як думають всі: Узелков не став приховувати свою наречену – ось на кого проміняв Боржемську

Минулого року В'ячеслав Узелков заручився, а про свою обраницю досі нічого не розповідає - екс-боксер вперше показався разом зі своєю нареченою.

Після заморозків до України мчить потепління: українська синоптикиня склала прогноз на кінець жовтня 2024

В середині жовтня українці відчули на собі суттєве похолодання температури повітря. Період дощів та нічних заморозків завітав до країни ненадовго. Синоптики обіцяють - "бабине літо" буде.

Як не одне, то друге: 34-річна Дорофєєва розповіла про різке погіршення свого стану – “Ще те задоволення”

Надя Дорофєєва наразі перебуває на гастролях, але не все складається так, якби вона цього хотіла - артистка розповіла про стан свого здоров'я. Що сталося?