Народні прикмети, пов’язані з Чистим четвергом: порахуйте гроші, визирніть у вікно, зазирніть у магічну паску

Наші предки у Чистий четвер напередодні Великодня не лише вмивалися до схід сонця, але й проводили певні ритуали, щоб покращити фінансовий стан родини.

Щоб удома завжди водилися і постійно прибували грошенята, слід у Чистий четвер тричі їх перерахувати. Місія покладається на людину, яка завідує фінансами в сім’ї. Робити це треба так, щоб ніхто із домашніх не бачив, інакше замість очікуваного прибутку можна навпаки вляпатися в борги.

Зібравши всю наявну готівку в оселі, її слід перерахувати, коли сонце тільки-но підіймається на небосхилі. Потім повторити ритуал в обідню пору. І ще раз повторити переоблік, коли сонечко ховатиметься за обрій.

У Чистий четвер слід тричі перерахувати гроші

Цього дня ніколи не віддавайте заборговане. В принципі, цього не можна робити протягом усього Страсного тижня. Усе цінне має зберігатися в домі й виносити будь-що категорично забороняється.

Якщо хочеться щось змінити в побуті, рухайте меблі. Це піде на користь не лише інтер’єру, але й принесе удачу в дім.

Зранку визирніть у вікно. Якщо побачите літню людину, це не на добро, готуйтеся до невдач. Якщо людина простує мимо ваших вікон із порожнім відром чи сумкою, в якій нічого немає, фінансових надходжень найближчим часом не очікуйте.

Найперше у Чистий четвер слід визирнути у вікно

А якщо на очі першим потрапить котик чи собачка, можете порадіти – вас супроводжуватиме успіх. Побачивши гарну молодичку чи юнку, теж зітхніть із полегшенням – найближчим часом не захворієте. Дитина, побачена у Чистий четвер, свідчить про підвищення на роботі.

Наші пращури у Чистий четвер випікали одну-єдину паску, але великих розмірів. Усередину вкладали записочки з прогнозами, що очікує. Кожен із домашніх отримував шматочок наїдку і читав передбачення для себе. У присутності сторонніх людей цю магічну паску розрізати ні в якому разі не можна.

Нові статті

Схожі статті

Суддя “МастерШеф” Ярославський розсекретив, чому не можна купувати яскраву курагу – “Не натуральна”

Український ресторатор та суддя з кулінарного шоу "МастерШеф" Володимир Ярославський розповів, як правильно обирати на базарі курагу. Ось чому помаранчеву краще не брати.

“Смажене” господарське мило: ось навіщо мильну стружку кладуть на розігріту пательню

Господарське мило – дешевий та ефективний засіб, який допоможе вирішити безліч різноманітних питань. Розповідаємо, як від допомагає очищувати пательню від нагару та жиру.

Супермісяць Мисливця засяяв над планетою в ніч на 18 жовтня: українці діляться кадрами Повні (Фото)

В ніч на 18 жовтня 2024 року земляни побачили надзвичайне космічне явище. На небі зійшов найбільший в 2024 році Супермісяць Мисливця. Пропонуємо читачам "Одного Факту" подивитись його фото.

Не холостяк, як думають всі: Узелков не став приховувати свою наречену – ось на кого проміняв Боржемську

Минулого року В'ячеслав Узелков заручився, а про свою обраницю досі нічого не розповідає - екс-боксер вперше показався разом зі своєю нареченою.