Зніміть це негайно з підвіконня: які речі домашнього вжитку категорично не можна тримати поблизу скла

Зазвичай підвіконня поступово перетворюється на додаткову поличку, де можна побачити будь-яку річ домашнього вжитку від косметики до електрочайника. Цього робити категорично не можна. І справа не лише в естетиці. Розберімося, чим загрожує захаращеність вікна.

Деякі предмети, перебуваючи під постійним впливом сонячних променів можуть просто зіпсуватися. Тому слідкуйте, щоб на підвіконні ніколи не було:

Широке підвіконня може стати місцем відпочинку
  • продуктів, цукерок, фруктів, оскільки вони швидко зіпсуються від перепаду температур;
  • косметики й побутової хімії, які під впливом нагріву від сонця можуть ступити в непередбачувані реакції і зіпсуватися;
  • електричних приладів, оскільки через надмірну вологість від скла у них вийдуть із ладу мікросхеми;
  • свічок, пластиліну й інших предметів, що мають властивість плавитися і безнадійно псувати пластик;
  • книг і фото, які вицвітуть від сонця чи зіпсуються від надмірної вологості.

Якщо поставите близько до вікна електрочайник чи кавоварку, згодом пошкодуєте, адже пар під час закипання здатен втрапити на холодне скло, і воно трісне

Що дозволяється зберігати на підвіконні

Підвіконня призначене для квітів й елементів декору

Між тим підвіконня не повинно бути повністю вільним. Деякі речі тут можуть бути присутні. Найперше це стосується кімнатних квітів, які милуватимуть око протягом усього року. Наприкінці лютого сюди можна виставити ящик із розсадою, щоб пагінці добре розвивалися під дією сонечка.

Якщо вдома є домашній улюбленець, то можна облаштувати місце для кота. Тварина буде ніжитися на світлі, з цікавістю споглядаючи за перехожими на асфальті та пташками на гілках дерев. Можете врешті облаштувати на широкому підвіконні робочий кабінет.

Нові статті

Схожі статті

Отримав роботу мрії в 5 років: хлопчик з Індії став наймолодшим викладачем світу — чого він навчає?

Хлопчик з Індії зміг у своєму віці досягти небувалих висот в карʼєрі. Відмова лише від двох складових допомогла йому досягти тріумфу та стати наймолодшим вчителем світу.

Церковний календар на листопад 2024: які великі церковні свята чекають на українців в останній місяць осені

Церковний календар на листопад 2024 року містить в собі декілька великих свят. Розповідаємо, які саме важливі дати за новим календарем очікують українців в останній місяць осені.

Викладачка вокалу, мама і бабуся: як сьогодні виглядає третя дружина Іво Бобула – 66-річна Сандулеса

Народна артистка України Лілія Сандулеса називає сама себе співачкою, викладачкою вокалу, чудовою мамою та бабусею. Хто ж вона насправді і чим займається в свої 66 років?

Євген Клопотенко розповів, хто живе в 4-х його квартирах, які він купив замість однієї – “Зʼїдьте”

Відомий український шеф-кухар Євген Клопотенко розповів історію про свою нерухомість. Наразі в нього у власності – 4 квартири, які він мав би здавати. Але на заваді стали... родичі.