Нюанси правильного миття волосся: має значення вибір шампуню, температура води, м’якість рушника

Здоровий вигляд волосся у значній мірі залежить від правильного миття голови. Навіть градус води має важливе значення у догляді за собою. Є ще безліч нюансів, які слід враховувати під час миття.

Зазвичай люди миють голову раз на 2-3 дні. Дерматологи не наполягають саме на такому інтервалі, але не радять робити це раз на тиждень. Усе ж двічі на тиждень буде більш оптимальним варіантом.

Шампунь

Шампунь слід обирати відповідно до шкіри голови

Слід правильно добирати засіб для миття волосся. Шампунь не має містити сульфатів. Тільки в такому разі волосся стане м’яким і добре всотуватиме вологу.

Температура води

Ні в якому разі не рекомендується мити голову надто гарячою водою. Від цього волосся буде сильно пересихати. Бажана температура рідини – 40-50 градусів. Щоб не застосовувати термометр, спробуйте воду рукою – вона має бути трохи тепліша за температуру тіла.

Надто гаряча вода спровокує активну роботу сальних залоз, а прохолодна погано взаємодіятиме з шампунем.

Рушник

Для голови треба виділити спеціальний м’який рушник

Заведіть для голови окремий рушник. Він має бути м’яким. Після миття сильно розтирати голову небажано. Краще загорнути волосся в рушник і потримати трішки, щоб вода всоталася в тканину.

Жирне волосся

Таким людям доводиться мити голову частіше за інших. Бажано сформувати чіткий графік, наприклад, через день чи раз на 3 дні, щоб сальні залози звикли до нього.

Шампунь слід обирати виключно для жирного волосся. Інший, навіть найдорожчий і найпрестижніший, не підійде. Від нього волосся буде ще частіше жирніти.

Від користування феном краще відмовитися. Його застосування буде призводити до надто швидкої появи жиру на коренях.

Розчісування

Перед миттям візьміть за правило розчісуватися. Ближче до коренів використовуйте масажну щітку. Для кінчиків підійде гребінець з широко розставленими зубчиками.

Нові статті

Схожі статті

Ольга Цибульська – українська Коко Шанель: кума DZIDZIO здивувала, як виглядає з самого ранку – фото

Українська співачка Оля Цибульська перевтілилась в українську Коко Шанель. Для цього їй не знадобилось ані купа макіяжу, ані розкішні наряди. Достатньо було лише… встати з ліжка вранці.

5 подарунків від свекрухи, які не можна приймати, бо притягують сварки та хвороби: життєві народні прикмети

Якщо у вас не складаються стосунки із мамою чоловіка – то до подарунків свекрухи слід ставитись із особливою увагою. Є речі, які взагалі приймати не варто, бо вони обернуться суцільними проблемами.

Суддя “МастерШеф” Ярославський розсекретив, чому не можна купувати яскраву курагу – “Не натуральна”

Український ресторатор та суддя з кулінарного шоу "МастерШеф" Володимир Ярославський розповів, як правильно обирати на базарі курагу. Ось чому помаранчеву краще не брати.

“Смажене” господарське мило: ось навіщо мильну стружку кладуть на розігріту пательню

Господарське мило – дешевий та ефективний засіб, який допоможе вирішити безліч різноманітних питань. Розповідаємо, як від допомагає очищувати пательню від нагару та жиру.