Досвідчені господині радять, як залучати фольгу у кухонній справі: під час готування, прибирання, зберігання

Переважна більшість хазяйок застосовують фольгу виключно для випікання здоби. Між тим це блискучий рулончик може знайти на кухні чимало інших видів застосування.

Щоб тортик чи пиріжки не прилипли до дека, господині зазвичай підстилають шар фольги. У цьому разі можна не хвилюватися – довго чистити лист після випікання не доведеться. Між тим фольгу можна діставати з шухляди і в інших випадках.

Готування їжі

Якщо вже так любите щось запікати, то загорніть підготовлений шматок м’яса чи рибину у шматок фольги й щільно загорніть. Смак готової страви вас приємно здивує. Можна навіть не загортати, а просто утворити з фольги щось на кшталт човника з бортиками, а в середину покласти шматок курятини чи рибини.

Фольга допоможе отримати смачні страви

Щоб риба чи м’ясо не пригоріли під час смаження, можна вирізати круг із фольги такого ж діаметру, як пательня, і підкласти на дно посуду.

Тріснуте яйце звариться немов ціле, якщо його обгорнути шматочком фольги і зверху закрутити кінчики на кшталт цукерки.

Зберігання продуктів

Збираючи дитині сніданок у школу, можете загорнути у фольгу гарячі пиріжки. Вони збережуть тепло надовго, і учень залюбки поласує ними на перерві.

Якщо якийсь продукт потрібно зберегти якомога довше холодним у дорозі, його теж слід обмотати шаром фольги.

Фольга допоможе зберегти продукти в належній якості

Сирну, ковбасну чи м’ясну нарізку, що залишилася після вечері, перед тим, як класти до холодильника, оберніть фольгою-помічницею. На сніданок усі шматочки будуть неначе щойно нарізаними.

Лайфхаки по господарству

Якщо вдома закінчилися металеві губки, зімніть у руках шматочок фольги й можете відчищати ним засохлі залишки їжі на посуді.

Збираєтеся смажити й знаєте, що буде бризкати жир навсібіч? Покрийте поверхню плити фольгою. У такому разі відмивати її після готування не доведеться. Достатньо буде зняти шар фольги і відправити у сміттєве відро.

Нові статті

Схожі статті

Не дуже симетричні: Маша Єфросиніна показала свої ніздрі з ракурсу, з якого їх видно найкраще за все

Маша Єфросиніна завжди відверто говорить про те, як їй вдається так гарно виглядати та чи вдавалась вона коли-небудь до пластики, але насправді не все так ідеально.

Зовсім не аристократ з Лондону, режисер та ще один: найгучніші романи 42-річної ведучої Ольги Фреймут

Ведуча Ольга Фреймут вперше вийшла заміж у 35 років. Обранцем зірки став продюсер Володимир Локотко, якому вона подарувала двох дітей. Але до нього в зірки телеекранів були й інші стосунки.

(Відео) Ані Лорак зганьбилася під час виконання пісні Вітні Г’юстон: “Зараз лусне від напруги”

Співачка-втікачка Ані Лорак переспівала пісню популярної американської співачки Вітні Гʼюстон "I Will Always Love You". Однак слухачі її вокал не оцінили. Що саме їм не сподобалось?

Узелков образився на своїх “друзів” у фейсбуці, які не лайкають і не коментують його дописи: послав усіх

Екс-боксер В'ячеслав Узелков схоже, що залишився без друзів, адже він у своїх соцмережах висловився про них - не стримував себе в жодному слові.